בעיות בחיברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחיברות
    אנדראה
    19/05/2011

ביתי בת 5 כמעט. אני רואה כמה בעיות: יש לה לפעמים צחוק מאולץ ותנועות מאולצות כשהיא מדברת עם ילדים בגן, אני רואה רת זה כשהיא מנסה למשוך תשומת לב למה שהיא רוצה להראות להם.
    היא מתבכינת במקום להסביר להם למשל שהיא לא רוצה שהם יאספו את הצעצוע בו היא משחקת.
    כשהיא עם חברה שתלטנית וחברה נגררת, היא בכלל לא מנסה לשחק איתם אלא משחקת לבד עד שבא ילד אחר מהגן ואיתו היא משחקת.
    כשיש לידה ילדה "חזקה" ולא נעימה היא פשוט הולכת לשחק לבד כדי לא ל"קבל על הראש" או להידחות.
    הגננת אומרת שהיא לא רואה אותה שונה באופן משמעותי מילדים אחרים, אבל רואים שהיא מהילדים הקטנים בגן רק בנושאים כאלו.
    היא ילדה חכמה אבל, יש משהו שקצת מזכיר את אחותי: מאוד חכמה אבל קצת "כבדה" או לדברי חברה עוס"ית, קצת אספרגר.
    אני לא מנסה לאבחן אבל קצת מודאגת מהחיברות שלה ותוהה מה אני יכולה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחיברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בחיברות - תגובה

סמדר ריינר
    19/05/2011

שלום אנדראה,
    אני לא כל כך מתרשמת שיש כאן בעיה רצינית. אני מתרשמת שיש כאן ילדה שיודעת להבחין בין עיקר לטפל ובוחרת את החברים שלה בחוכמה. נכון שהיא קצת נמנעת איפה שאחרים אולי היו רבים יותר או עומדים על שלהם, אבל זו לא בעיה ביצירת קשר, אלא אולי בעיה באסרטיביות, גם מהבכיינות לא הייתי מתרגשת, היא רק בת 5. בקיצור, לא נשמע לי מהתאור שלך שיש סיבה לדאגה, את יכולה לנסות ללמד ואת האולי קצת יותר לעמוד על שלה בעיקר דרך דוגמה אישית שלך, זה הכי יעיל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו