מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עזרהליאת19/05/2011
היי. אני אם לילד בן 7.5 וילדה בת 4.5. לפני כשנה הגיעו אלינו שכנים חדשים, אנו מאוד מברכים על כך כי הילדים בערך באותם גילאים הגדול בן 8 והבינוני בן 3.5 ותינוק. אך משהו בכל זאת קצת מציק לנו. בכל פעם שהבן שלי והבן הגדול של השכנה משחקים יחד, ברגע שמשהו לא קורה כמו שהילד רוצה הוא מייד מאיים על בני כך: " אם לא אז אני הולך הביתה". ובני מיד מוותר על עמדתו משום שלא רוצה שיילך. יש מקרים שהוא אפילו כמעט בוכה וצורח אליו " לא, בבקשה אל תלך". זה מאוד מכעיס אותנו ההורים כי אנו מרגישים שהשכן מנצל זאת לרעה וזה הפך כבר לעניין שבשגרה. יש לציין שכאשר הם משחקים יחדיו בני מאוד תקיף (לא תוקפן) ורוצה שהעניינים יתנהלו לפי מה שהוא רוצה. (הוא אפילו צועק או מחזיק את ידו בחוזקה, זה יכול להיות כל ילד, ואני משתגעת מזה)
1. מה אני צריכה לעשות כשהשכן עושה לו את התרגיל הזה?
2. כיצד אסביר לילדי שלא כדאי לו להמשיך בהתנהגות הזאת?
לדעתי יש פה גם חוסר איזון- מצד אחד הוא עקשן ותקיף ומצד שני כששומע את ה"איום" הוא מוותר על הכל ובלבד שהוא יישאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
סמדר ריינר19/05/2011שלום אילנית,
את לא צריכה לעשות כלום כשהשכן מתנהג כך. את כן יכולה להסביר לבן שלך שזה סוג של תרגיל שהשכן מבצע כדי להשיג מה שהוא רוצה, ושהוא לא חייב להיכנע לו, ואולי כדאי שינסה פעם להגיד לו -"אז תלך" ויראה מה יקרה. יכול להיות שהילד יתחרט ולא ילך, יכול להיות שהוא ילך ויראה שהבן שלך רציני ואז הוא יחזור אחרי כמה דקות ויכול להיות שהוא באמת ילך, עד הפעם הבאה ואולי זה לא כל כך נורא.
חשוב שתעבירי לבנך את הדברים כהצעה בלבד, בלי לחץ ובלי לכפות את דעתך, הוא יבחר להתנהג איך שמתאים לו, סה"כ אלה ילדים שמשחקים, זה לא סוף העולם ולא הייתי מתערבת מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)