צריכה עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה
    ליאת
    19/05/2011

היי. אני אם לילד בן 7.5 וילדה בת 4.5. לפני כשנה הגיעו אלינו שכנים חדשים, אנו מאוד מברכים על כך כי הילדים בערך באותם גילאים הגדול בן 8 והבינוני בן 3.5 ותינוק. אך משהו בכל זאת קצת מציק לנו. בכל פעם שהבן שלי והבן הגדול של השכנה משחקים יחד, ברגע שמשהו לא קורה כמו שהילד רוצה הוא מייד מאיים על בני כך: " אם לא אז אני הולך הביתה". ובני מיד מוותר על עמדתו משום שלא רוצה שיילך. יש מקרים שהוא אפילו כמעט בוכה וצורח אליו " לא, בבקשה אל תלך". זה מאוד מכעיס אותנו ההורים כי אנו מרגישים שהשכן מנצל זאת לרעה וזה הפך כבר לעניין שבשגרה. יש לציין שכאשר הם משחקים יחדיו בני מאוד תקיף (לא תוקפן) ורוצה שהעניינים יתנהלו לפי מה שהוא רוצה. (הוא אפילו צועק או מחזיק את ידו בחוזקה, זה יכול להיות כל ילד, ואני משתגעת מזה)
    1. מה אני צריכה לעשות כשהשכן עושה לו את התרגיל הזה?
    2. כיצד אסביר לילדי שלא כדאי לו להמשיך בהתנהגות הזאת?
    לדעתי יש פה גם חוסר איזון- מצד אחד הוא עקשן ותקיף ומצד שני כששומע את ה"איום" הוא מוותר על הכל ובלבד שהוא יישאר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    19/05/2011

שלום אילנית,
    את לא צריכה לעשות כלום כשהשכן מתנהג כך. את כן יכולה להסביר לבן שלך שזה סוג של תרגיל שהשכן מבצע כדי להשיג מה שהוא רוצה, ושהוא לא חייב להיכנע לו, ואולי כדאי שינסה פעם להגיד לו -"אז תלך" ויראה מה יקרה. יכול להיות שהילד יתחרט ולא ילך, יכול להיות שהוא ילך ויראה שהבן שלך רציני ואז הוא יחזור אחרי כמה דקות ויכול להיות שהוא באמת ילך, עד הפעם הבאה ואולי זה לא כל כך נורא.
    חשוב שתעבירי לבנך את הדברים כהצעה בלבד, בלי לחץ ובלי לכפות את דעתך, הוא יבחר להתנהג איך שמתאים לו, סה"כ אלה ילדים שמשחקים, זה לא סוף העולם ולא הייתי מתערבת מעבר לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו