מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 10 מאוד פגיעהאושרת20/05/2011
שלום,
אני אמא לילדה בת 10 שמוצאת את עצמי מקבלת דוח יומי של פגיעות אותן "סופגת" ביתי.
מספיק שילדה עונה לה בחוסר סבלנות, או מורה, ילדים בכיתה עונים בגסות היא מגיע מפורקת הביתה.
חשוב לציין שהיא ילדה חכמה, חרוצה,עדינה, רקדנית בלט מחוננת ומודעת היטב ליתרונות של עצמה, אבל עדין הולכת כמו לוח מטרה וכל דבר פוגע בה.
היא ציינה בפני שהיא ממש משתדלת "לא להתייחס" וגם אם מראה חוסן מבחוץ מבפנים היא מאוד נפגעת.
היא חוזרת ואומרת לי "אני מאוד עצובה מבפנים אמא".
קשה לי מאוד ליעץ לה כי היא אומרת לי "אני לא מבינה מה זה לא להתיחס" את הדוגמאות היא מבינה, אבל לא מצליחה ליישם.
הדבר אינו נתפס בעיני כיוון שברגעי הפגיעה נוצר קיטוב, כיוון שהיא ילדה עם בטחון עצמי בריא וברגע אחד העלבון ממוטט אותה.
גם בבלט שם היא מודעת היטב ליכולת שלה, היא יכולה להפגע ממילה.
יש רגעים שהפגיעה היא מוצדקת לדוג' כשלא הוזמנה ליום הולדת עם מספר מועט נוסף של ילדים, הבנתי אותה, אבל כאלו הם החיים וזה חלק מההתחשלות והתחזקות שלנו.
אני באמת חסרת אונים, ולא מצליחה למצוא את הכלים לחלחל לתוכה קצת חוסן נפשי ואבחנה.
אודה מאוד על תשובתכם המהירה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 מאוד פגיעה - תגובה
סמדר ריינר20/05/2011שלום אושרת,
יכול להיות שכאן זה לא רק עניין של כלים. יכול להיות שיש כאן משהו קצת יותר עמוק מזה.
ילדה שאומרת "אני עצובה מבפנים" אוי צריך לברר קצת יותר לעומק מה קורה לה בפנים. מה שתארת נשמע לי רק סימפטום.זה לא הדבר העיקרי, אלא הדרך שלה לבטא הרגשה לא טובה שיש לה.
אני חושבת שאת בעצמך מבינה שהביטחון העצמי שיש לה הוא בעצם רעוע יותר ממה שנדמה.
זה שמישהו הוא מוכשר, ומכיר בכישורים שלו זה לא אומר שיש לו ביטחון עצמי.
ביטחון עצמי אמיתי זה כשמישהו מרגיש ראוי לאהבה ללא תנאי גם כשהוא מוכשר וגם כשלא.
נדמה לי שמשום מה זה לא המצב אצל בתך.
מדוע אני לא יודעת, כי לא נתת מספיק פרטים ואני לא מכירה אתכם.
יכול להיות, וזאת רק השערה, ואין לי כרגע מספיק "ראיות" כדי לבסס אותה, שמדובר בילדה חכמה ומכשרת, שיש ממנה הרבה ציפיות, ושעמוק בפנים היא מרגישה ראויה להערכה אבל לא תמיד לאהבה. ואולי קשה לה תפוס מקום על בסיס חברתי נטו, ולא על בסיס הצלחה וכישורים. כדי לתפוס מקום בחברה צריך להאמין עמוק בפנים שאני כיפי לאנשים כמו שאני, בלי לעשות שום דבר מיוחד בשביל זה, גם כשאני לא מצטיין בבלט. בודאי שזה עוזר להצטיין בבלט, אבל זה לא העיקר ולא הדבר היחיד.
אני מבינה שאת רוצה לעודד אותה להתגברות, אבל יכול להיות שזו ילדה שגם צריך לתת מקום לחולשות שלה ולא רק לחוזקות.
הייתי חושבת על הנקודות האלה, וגם שוקלת פנייה לטיפול, במיוחד סביב המשפט שלה שהיא עצובה מפנים. אם לא נתייחס למשפט הזה מאוד ברצינות, יכול להיות ששוב מעבירים לה תחושה שיש לה מקום רק כשהיא מצטיינת ומתגברת, ומה שקורה לה בפנים לא ממש חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)