מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדורית22/05/2011
שלום, יש לי בת בגיל חמש. ילדה חכמה מאוד מאוד. יש לי רק בעיה שאני צריכה להגיד לה כל דבר כמה פעמים עד שהיא מקשיבה ותוך כדי היא גם מתווכחת איתי והיא רוצה להחליט ועושה איתי תנאים. זה מאוד מפריע לי מכיוון שאני מרגישה שאין לי מילה ושאני צריכה להתווכח ולהגיד כל דבר כמה פעמים- זה מתיש אותי ומתסכל. מה עלי לעשות ואיך להגיב?
ועוד שני דברים נוספים:
1. היא רוצה לעשות כל דבר לבד ולפעמים אין זמן וכדו'. האם אנו אמורה לתת לה? אם אני אומרת לא זה פוגע בעצמאות שלה?
2. יש לי גם בן בן שנה וחצי. היא מרגישה עליו אחריות מאוד גדולה. היא שומרת מטפלת וגם כל הזמן מרימה אותו למרות שאמרתה לי כבר מליון פעם שלו. מה לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמדר ריינר22/05/2011שלום דורית,
נשמע לי שאת קצת מבולבלת לגבי התפקיד הסמכותי שלך כהורה ואת משדרת היסוס לילדה היכן שצירך להיות חד משמעיים. כשהילדה מתכווחת איתך בנושאים שאין לך כוונה להתווכח, את צריכה להגיד באופן קצר וענייני שאיםן כאן ויכוח ושעליה לעשות מה שביקשת. את כנראה נכנסת איתה לויכוח ועונה לה וזה לא רלוונטי בכלל.
לגבי ההתעקשות שלה לעשות דברים לבד - אין כאן משהו שמתאים לתמיד ולכל סיטואציה. ברור שיש פעמים שזה מתאים ואז כדאי לתת לה, אבל יש פעמים שאין זמן ואז לא לתת לה, ולהרגיש נוח עם זה. לא ייתכן שכל פעם שאת נאלצת להגיד לא לילדה יש לך כל הרבה היסוסים ותחושת אשמה. ילדים צריכים לשמוע לפעמים לא. אין ברירה.
נראה לי שהילדה לא לוקחת אותך ברצינות, וזה קשור גם להתייחסות שלה לאחיה. את כנראה לא מצליחה להיות מספיק תקיפה, ולא משדרת החלטיות. נסי לא לפחד מטעות, ולהיות ברורה והחלטית במה שאת אומרת לה. אם היא מרגישה חוסר ביטחון או הססנות היא פשוט מניחה שאת לא יודעת והיא יודעת יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)