מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיד ראשוןיפה22/05/2011
שלום סמדר, בני עולה לכתה א', מבחינה לימודית אני קוראת לו "גאון קטן" הוא נבחר כמחונן עוד בטרום חובה וכעת לומד שעתיים בביה"ס לגיל הרך, הבעיה היא ההתנהגות, הוא רגיש מאוד במיוחד מהספדים, חייב להיות ראשון, חייב לנצח בכל מחיר, אחת הסיבות החשובות עבורי שהוא נמצא במסגרת זו, היא ההכנה שלו למשהו חדש, ביה"ס, כתה חברים חדשים, מורהוכו' שיעזור לו להסתגלות קלה יותר בכתה א', תחילת השנה היתה מעט קשה, מאז השתחרר וכעת לקארת סוף השנה החודש האחרון מאוד קשה, אינו מקשיב, מתעלם, עושה פרצופים, אומר מילים לא יפות (ד"א אוצר המילים הלא יפות עומד בדיוק על 3 מילים בלבד שחוזרות על עצמן), אני יודעת שהוא חייב לבדוק את השטח בכל מקום חדש שמגיע אליו רק כך הוא מקבל בטחון, הוא שונא להראות את פחדיו וקשה לדבר אתו עליהם, הוא יודע בדיוק מה עשה לא בסדר או איפה טעה, הוא נבוך ומתבייש להפתח כאילו זה גורע ממנו מהמושלמות שלו, הוא החל להתחצף לאנשים זרים מעיף חולות על ילדים בגן ומציק ומעצבן את אחותו בת ה-4. יש לו מרץ רב, הולך מאוחר לישון וקם ראשון, השאלה באמת האם חוג ספורטיבי כלשהו בנוסף יכול לעזור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד ראשון - תגובה
סמדר ריינר22/05/2011שלום יפה,
לא לצערי אני לא חושבת שזה משהו שחוג ספורטיבי יכול לעזור לו. לא שזה רע, חוג ספורטיבי, אך רק בתנאי שזה לא יהפוך לעוד זירה הישגית.
יפה, חשוב שתבדקו אתם ההורים עם עצמכם כמה אתם מצפים מהילד הזה, וכמה הוא אולי מרגיש שמאוד חשוב שהוא אכן יהיה "גאון קטן". אם רוב הזמן ההתפעלות היא מהגאונות שלו, הוא יכול לקבל את ההרגשה, ששום דבר אחר לא חשוב ולא שווה ולכן הוא חייב להיות מושלם כל הזמן.
נראה לי שכדאי מאוד שתפנו להדרכת הורים בעניין, כדי למצוא את דרך הביניים - מצד אחד לאפשר לו להמשיך לפתח את הכשרונות שלו אך מצד שני שלא תיגרם פגיעה ריגשית עקב הלחץ והציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)