טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב בני בן ה5 מתקשה להירדם לבד כבר כמה שנים מאז שהוא קטן הוא רוצה שאני ירדים אותו כל לילה ואם אני מספר לו סיפור ונגמר הוא משכנע אותי ומתחנן שאשאר וכשאני עוזב אותו הוא מכסה את עצמו בשמיכה ורק אז נרדם. בלילות לפעמים הוא קורא לי בפחד שאבוא לישון איתו ובנוסף מרטיב במיטה. האם זה פחד נורמלי לגיל זה או שזה נראה כמו חרדות איך מטפלים בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום רונן, לא, זה לא מצב טבעי לגיל. אולי כדאי שתבדקו ממה הוא פוחד בלילה. אפשר לנסות לשאול אותו. אחרי שיהיה יותר ברור ממה הפחד, אתם יכולים לפנות לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בפחדי ילדים ולשאוב משם רעיונות התמודדות. לגבי הרטבת לילה, לא ברור משאלתך האם אי פעם היה גמול בלילה או שמעולם לא. אם לא היה גמול, צריך ללמד אותו להיגמל, כמו שעושים עם כל ילד, ללמד לקום בלילה לשירותים וכו'. אם זו תופעה יחסית חדשה, צריך לחשוב מה קרה לאחרונה בבית, במשפחה בגן או בכלל שאולי גם לו להרגיש מצוקה שדרך ההרטבה הוא מאותת עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד