מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבות בלתי פוסקות עם בני בן 5אסתר22/05/2011
זאת הפעם הראשונה שאני כותבת אחרי חוסר אונים של מריבות עם בני בן ה5 .
יש לי בן בכור בן7 אצעי בן5 וקטנה בת2וחצי. האמצעי מאוד מאוד פעיל. אני והוא לא מספיק מחוברים. אני לא מצליחה להשתלט על המריבות שהוא יוצר עם אחיו הגדול. קשה לי מאוד עם זה שהוא לא מקשיב וכל דבר צריך להגיד מיליון פעם. אני מוצאת את עצמי יוצאת מדעתי בצרוחת מידי פעם או בלהעניש אותו כמה פעמים ביום.אני אמא יחסית קשוחה אני מתוסכלת ובוכה כל ערב שהתיקשורת שלי איתטו אפילו רגשית לא מצליחה לעלות שלב. השיא של היום היה לפני דקה שהוככחתי לו שהוא שיקר לי בדבר שטותי אבל מבחינתי זה היה השיא ובאותו רגע יצאתי מדעתי ואמרתי לו שיתרחק ממני ואני לו פה בשבילו כל עוד הוא משקר. כמובן שהלב והעיניים שלי מוצפים בדמעות. לא יודעת איך להתנהג. צריכה הכוונה בבקשה בבקשה.
חשוב לציין שהוא שובב גם בגן אבל אם יש לו סבלנות לשבת על עבודות ומישחקים או מפעילים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בלתי פוסקות עם בני בן 5 - תגובה
סמדר ריינר22/05/2011שלום אסתר,
קודם כל חשוב לקבוע סדרי עדיפיות על מה שווה לריב ועל מה לא, כי אחרת הכל הופך לזירה אחת גדולה של מתח. יש דברים שאפשר לתת לו לעשות בדרך שלו, אולי הוא לא חייב לציית בכל פעם. כל ילד הוא שונה ומבטא את עצמו בדרך אחרת. כדאי לשים לב מה הדרך הייחודית של הילד הזה, והםא אפשר לכבד אותה וגם לחזק אותה ופחות לצפות שיעשה דברים בדרך שאת חושבת.
דבר שני, לא בטוח שמתפקידך להשתלט על המריבות שהוא מייצר עם אחיו הגדול, יכול להיות שלפעמים הם יכולים להתסדר לבד. כמו כן ילד בן 5 צריך תוכנית מובנית, כמו שיש לו בגן. אם כל אחה"צ הוא אמור למצוא לעצמו תעסוקה, סביר להניח שהוא יציק לאחיו. הוא זקוק להתייחסות ותשומת לב וואי אם תעניקי לו זאת מראש, אולי לא יווצרו המצבים שבהם הוא מציק כל כך הרבה.
דבר שלישי - תפסיקי להעניש, זה לא יעיל ורק משפיל את הילד.
אם בכל זאת את מרגישה שאת לא מצליחה להתמודד, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)