חרדות אצל ילד בן 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילד בן 8
    יערית
    22/05/2011

שלום, בני בן שמונה. עד גיל שלוש וחצי היינו גרים בשדרות ולאחר הופעת חרדות של ממש (גמגום, הרטבה, פחד לצאת מהבית, שינה עם ההורים) עזבנו את העיר. עם מבצע עופרת יצוקה וההבנה שהטילים יכולים להגיע עד למקום מגורינו החדש - החרדות חזרו. לאחר המבצע, החרדות שכחו ונעלמו מעצמן. לפני מספר חודשים הייתה התחממות בדרות והאזעקה בישובנו הופעלה פעמיים. מאז, בני מתאר תחושה של פחד שמשתק אותו. החרדה הולכת ומתפשטת לפחדים שלא קשורים למצב הבטחוני והוא משתף ומספר שמפחד ממות, שלו או של אחד מאיתנו. מדמיין שאנשים נכנסים לבית ורוצחים אותנו וכל מיני מחשבות מאוד מפחידות כמו זו. החרדה באה לידי ביטוי פיזי של ממש. למשל, עם השמעת הצפירה ביום הזיכרון בני החוויר ותיאר את הפחד שמשתלט עליו וסיפר כי ליבו דופק במהירות ובחזקה. הפחד בזמן הצפירה היה מפרוץ מלחמה ממש באותו הזמן...
    אני מאוד רוצה לקחת אותו לטיפול אך מאוד חוששת מבחירת מטפל לא טוב שיכול להזיק יותר מאשר להועיל... מה לעשות? האם ניתן להתמודד לבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילד בן 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות אצל ילד בן 8 - תגובה

סמדר ריינר
    23/05/2011

שלום יערית,
    את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה העוסקת בפחדים אצל ילדים. בכל זאת, המצב שתא מתארת נראה לי מתאים יותר לטיפול ולא הייתי ממליצה לכם להמשיך להתמודד לבד. נסי להתייעץ פסיכולוגית בית הספר או קופת החולים שלכם לגבי המלצה על מטפל אמין וטוב באיזורכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו