ילדה שקמה כל לילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שקמה כל לילה
    חגי
    01/01/2008

שלום לכולם,

בתי בת ה - 2.9 קמה כל לילה בתקופה האחרונה בין פעם לפעמיים ומגיעה לחדר השינה שלנו. היא יודעת שאני לא מסכימה שהיא תיכנס למיטה שלנו ולכן היא מגיעה לחדר ומתקרבת אלינו לאט ומחכה. בעבר היא היתה מתעוררת ומבקשת פיפי אבל היום אין לה סיבה מיוחדת.
    מאחר ואני יודעת שלא כדאי להרגיל את הילד לישון במיטת ההורים אני לוקחת אותה למיטה שלה, יושבת לידה או שוכבת לידה עד שתירדם, או אפילו רק אומרת לה, "שאמא הולכת לישון עכשיו במיטה שלה ושהיא ילדה גדולה וצריכה לישון במיטה שלה", אבל אז אחרי כמה דקות היא צועקת לי "אמא בואי אליי, איפה את תשכבי לייידי" וכשאני עונה לה שאני רוצה לישון במיטה שלי היא אומרת "אז אני אבוא אלייך".

מרוב יאוש בעלי בימים האחרונים עבר לישון לידה במיטה נפתחת. השאלה שלי איך נגמלים ממהרגל הזה, וגורמים לה לישון כל הלילה לבד. אני רוצה לציין שאני אמורה ללדת אוטוטו ואני חוששת שזה רק יתעצם. האם זו הסיבה אולי לזה שהיא קמה כל לילה?

אודה על תשובתכן,
    חגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שקמה כל לילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קימה בלילה

שרון באומל
    04/01/2008

שלום לך.
    אני חושבת שילדתך מגיבה להתרחקותכם הממשמשת ובאה על ידי צורך בקרבה גם בלילה. לכן, הייתי מנסה לומר לה משהו בנוסח: "בקרוב יהיה לא אח חדש. אני מאמינה שאת יודעת שאנחנו נצטרך לטפל בו הרבה כיוון שהוא לא יידע בהתחלה לעשות שום דבר לבד. נצטרך להאכיל אותו הרבה, ולהרים אותו כל פעם שהוא יבכה, ולחתל אותו הרבה כי הוא לא יודע לעשות קקי ופיפי בשירותים. יכול להיות שתכעסי ותהיי עצובה כי אנחנו לא נוכל להיות רק איתך ורק שלך". בנוסף: אני מציעה לקנות יחד עם הילדה חפץ שהיא תוכל לחבק בשעת המצוקה בלילה; להשאיר אור קטן, להאריך את טקס השינה או לערוך עוד פעולות שיקלו על שנת לילה רציפה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' להתייעצות: 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו