מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

פחד מיציאה לחצר
אתי01/06/2011ההמלצה שלך לחכות לתחילת שנה הבאה ואז להעביר אותה קבוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מיציאה לחצראתי23/05/2011
ילדתי בת שנה ותשע חודשים. לפני מספר ימים נאמר לי שהיא מפחדת לצאת לחצר בגן והיא לא מסכימה ובוכה ורוצה לחזור לכיתה.
ביתי ילדה מאוד רגישה לסביבה חדשה , את זה הבנתי עוד שהיתה יותר קטנה.
בנוסף שאני לוקחת אותה לגינה היא מפחדת היא לא רוצה לחזור הביתה אבל רוצה שאני ירים אותה על הידיים.
תחילת שנה הבאה היא תצטרך לעבור לקבוצה של ילדים יותר גדולים בגן שיש להם חצר גדולה ומגוונת.
אני לא יודעת איך לטפל בקושי שלה , אודה לעזרתכם והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מיציאה לחצר - תגובה
סמדר ריינר25/05/2011שלום אתי,
לא סיפרת פרטים על הגן שהיא נמצאת בו, כמה ילדים, כמה עובדים וכו'. יכול להיות שהיא באמת צריכה יותר ליווי ביציאה לחצר, זו ילדה שצריכה יותר הדרגתיות בכל פעולה
אפשר להציע לה בגינה שתרימי אות הלקצת זמן וקצת זמן היא תהיה לידך, אפילו אם היא לא תשחק, זה לא משנה, אלא עצם החשיפה לסיטואציה ולאט להאט להגדיל את החשיפה, יותר זמן שתהיה לא על הידיים, או שהיה על הידיים ובקצב שלה תחליט מתי היא מרגישה נוח מספיק לחקור את הסביבה וכו'. חשוב להיות סבלניים ולמצוא את שביל אמצע בין לא ללחוץ עליה יותר מדי אבל מצד שני כן לאתגר בקטנה כל פעם קצת לפי הקצב שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מיציאה לחצר
אתי31/05/2011בהמשך לתשובתך
ביתי נמצאת בתינוקיה,בקבוצה של 18 ילדים ו3 סייעות וגננת.מבחינה שיכלית ביתי מאוד מתקדמת לקבוצה שבה היא נמצאת. האם למרות הקושי,שבימים האחרונים השתפר להעביר אותה לקבוצה שבה התכנים יותר מתאימים עבורה מבחינה התפתחותית?יש לציין שהיא מאוד אוהבת את הגן,את הגננת ואת הסייעות בקבוצה שבה היא נמצאת.אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מיציאה לחצר - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום אתי,
18 ילדים זו כמות די גדולה של ילדים. הפחד שלה מיציאה לחצר יכול בהחלט להיות מובן. ממש לא הייתי מעבירה אותה לקבוצה של ילדים יותר גדולים אם זו הכוונה. המצב הריגשי והביטחון הרבה הרבה יותר חושבים מההתפתחות השיכלית. בעיני זו בכלל לא התלבטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)