התמודדות חברתית בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות חברתית בת 4
    רוני כ.
    23/05/2011

שלום, בתי בת 3ו- 8 חודשים. מאז שהייתה תינוקת אנחנו מלמדים אותה לא להשתמש באלימות ולא להחזיר כאשר מרביצים לה, אלא להתרחק מילדים אלימים ומציקים תוך אמירה של ״לא נעים לי מה שאת עושה, אני לא חברה של מי שמרביץ לי..״. לאחרונה אני מרגישה שאולי לא זו הדרך ואני חוששת שלא תדע לעמוד על שלה ולשמור על עצמה.
    איך אוכל ללמדה לא לוותר על עצמה וכן לעמוד ביותר אסרטיביות מול ילדים אלו?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות חברתית בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות חברתית בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום רוני,
    מדוע את מרגישה שזו לא הדרך? הםא יש דוגמאות שנתקלת בהם ששם הרגשת שצריך טקטיקה אחרת? נסי לפרט קצת יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

רוני כ.
    25/05/2011

היי סמדר,
    אנסה לפרט קצת יותר. כאשר בתי נמצאת בחברת ילדים אחרים אני רואה שהיא לא עומדת על שלה מול ילדים חזקים יותר ומוותרת. גם כאשר ילדה אחרת מציקה לה היא לא ממש מתרחקת ואף רוצה להמשיך ולשחק איתה. לא ברור לי למה? במצב כזה שהיא בוחרת כן להישאר בקרבת ילדים אלו אני מעדיפה שתדע לשמור ולהגן על עצמה ולא להפוך לשק חבטות ולותא על רצונותיה. מקווה שהסברתי את עצמי טוב
    יותר.
    תודה, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    26/05/2011

שלום רוני,
    השאלה מה זה בעינייך שילדה מציקה לה, יכול להיות שבעיניה זו לא הצקה ובכל זאת היא מצליחה ליהנות מהאינטראקציה עם הילדה.
    זה גם לגמרי טבעי בגילה שעם ילדים חזקים יותר עם מוותרת, מה היא עושה עם ילדים שהם לא חזקים יותר? האם תמיד היא מוותרת או רק במקרים מסויימים? היא לא חייבת תמיד ובכל תנאי לעמוד על שלה, זה הגיוני ונכון לעשות הבדלות והבחנות מתי משתלם יותר לנהוג כך או אחרת.
    כמו כן, השאלה היא גם איך הילדה איתכם, האם בבית היא ממושמעת מאוד ונוחה או שמולכם היא כן מנסה להתעקש, כמה מקום היא לוקחת, כמה היא אקטיבית בהבעת רצונותיה בכלל או בדרך כלל היא פאסיבית ומגיבה למה שמציעים לה.
    כלומר אני עדיין לא הבנתי האם מדובר קושי שלה לקחת מקום, שיש מה לעבוד עליו בבית בכלל ולא רק עם חברים, או שמדובר בילדה נבונה שבוחרת איך להתייחס לפי הסיטואציה, או שבאמת יש כאן ילדה עם בעיה באסרטיביות. זה לא כל כך מובן מאליו בעיני.
    סליחה שאני מקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו