מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה בכיתהאנונימית23/05/2011
שלום !
אני בת 11 ולומדת בכיתה ו'. לפני שנה וחצי עברתי לבי"ס חדש ואני ביישנית מאוד. בבית הספר הקודם לא הייתי ביישנית והיו לי חברות, אך מאז שעברתי לבי"ס החדש אני בקושי מדברת בכיתה. כולם חושבים שאני שקטה אך באופי שלי אני לא. אבל אני פוחדת לדבר כי ככה התרגלו לראות אותי ואני לא רוצה שיאמרו מה קרה שפתאום אני מדברת. עם הבנים של הכיתה אני לא מדברת בכלל. עוד שבוע בערך יש בת מצווה לילדה מהכיתה שלי והיא מזמינה את הבנים. כל פעם שהבנים באים לבת מצווה הבנות נדבקות אליהם ואם אני אלך לאירוע אני אשב לבד עד סופו, וזה ממש בושות. בהמשך החודש יהיו עוד 2 בת מצוות עם הבנים ואני ממש לא רוצה ללכת לאף אחת משלושתן. אני לא יודעת מה לעשות ומה להגיד לבנות בכיתה, כי אם אני אמציא תירוץ 3 פעמים כבר לא יאמינו וידעו שאני לא באה בגלל הבנים.ובנוסף לכך הבת שיש לה את הבת מצווה הכי קרובה להיום שאלה אותי כבר 3 פעמים אם אני באה לבת מצווה שלה ואמרתי לה שכן כי הייתי לחוצה ולא ידעתי מה לעשות.נראה שהיא ממש רוצה שאני אגיע.אני לא יודעת אם אני אלך או לא למרות שלא נראה לי שאלך.אני צריכה עזרה ופתרון.אם אני אלך אני צריכה שלושה תירוצים ממש טובים.סליחה על האורך ומקווה שתעני כמה שיותר מהר, אני צריכה את זה דחוף. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכיתה - תגובה
סמדר ריינר25/05/2011שלום לך,
תראי, למצוא תירוצים אני לא יכולה עבורך. אך אני מציעה לך להתעודד ולראות את חצי הכוס המלאה, הנה, למרות שאת שקטה וביישנית יש ילדה שמאוד מחבבת אותך וממש רוצה שתבואי לאירוע שלה. אולי כדא ילך לשקול להגיד לה פשוט את האמת? למשל שאת חוששת כי את לא מתחברת להתנהגות של שאר הבנות בקרבת בנים,ואת מתביישת ואת חוששת שתהיי לבד באירוע. אולי אם היא תדע היא תשים לב ותוכל להתייחס אלייך או לפחות תבין למה את ל אבאה ולא תפרש את זה כעלבון. זה חשוב, כי לא כדאי להפוך ילדה מהכיתה לאוייבת שלך, במיוחד אם כן איכפת לה ממך.
במקביל אולי כדאי לך באמת לשים לב, את בטח לא הילדה היחידה שקצת יותר שקטה בטח יש עוד ילדה או שתיים שאת יכולה להיות איתם בזמנים כאלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)