פחד מחיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מחיות
    נויה
    01/01/2008

בתי בת 2.5, מפחדת מכל סוג של חיות. אם היא רואה כלב או חתול רצים לעברה, היא ממש נבהלת ואוחזת בי בחוזקה או בוכה. היא מוכנה רק להסתכל על חיות בתוך כלוב, ואף עשויה להתלהב מהן, כל עוד הן "נעולות". אני מאד מנסה לקרב אותה לחיות, לעיתים אני מחזיקה בידי איזה ארנב/צב וכו' ומתחננת אליה שתלטף אותו. לפעמים היא מוכנה, ומושיטה איזה חצי אצבע ונוגעת בו לשניה.
    הפחד שלה מאד מפריע לי, במיוחד לאור העובדה שאני מאד אוהבת חיות.
    האם אני צריכה לעזוב אותה לנפשה ולחכות שהפחד יעבור לבד או שאני צריכה להפגיש אותה כמה שיותר עם חיות, ולשכנע אותה לגעת בהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מחיות

שרון באומל
    04/01/2008

שלום נויה
    פחד מחיות אצל ילדים הוא טבעי והישרדותי. יש ילדים רבים שגם מפחדים לראות חיות, בעיקר גדולות, בכלוב. לכן, נראה לי שכדאי להניח לילדה. נראה לי שהקושי הוא יותר אצלך, עקב הפער ביניכם. אולם, יש להבין שהילדים שלנו אינם יוצאים כבבובאה שלנו, אלא הם יישויות בפני עצמן ולהשלים עם זה (עם כל הכאב....).
    לדעתי, אם תמשיכי בדרך לא מלחיצה להכיר לה את עולם החי, הפחד ייחלש. לא חושבת שכדאי לחשוף אותה באופן אינטנסיבי לחיות.
    בברכה,
    שרון באומל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו