ילדה בת 1.8 עם תנועת גרייה חוזרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 1.8 עם תנועת גרייה חוזרת
    קארן
    24/05/2011

שלום רב,
    בתי בת 1.8, ילדה חכמה מאוד ומפותחת מאוד לגילה. תקשורתית ומדברת ברמה של ילד בן שנתיים וחצי.
    אובחנה כסובלת מגמישות יתר והיפוטוניה קלה והחלה ללכת לפני 4 חודשים.
    לפני שהחלה ללכת סיגלה לעצמה תנועת גרייה חוזרת בה היא יושבת בפיסוק רחב, מעין "שפגט" ומנדנדת את האגן קדימה ואחורה. היא יכלה לחזור על התנועה גם חצי שעה אם לא היינו מפסיקים. כשהתחילה ללכת היא הפסיקה עם התנועה ובזמן האחרון היא חזרה לעשות את התנועה.
    אציין שהיא "נכנסת" לתנועה הזו במצבים שאני מפרשת כתסכול. במצבי עייפות, כאשר היא מבקשת משהו ואומרים לה לא, כאשר יש הרבה ילדים והיא נלחצת וכו'.
    כרגע, כשהיא עושה את זה אנחנו מנסים להפסיק את התנועה בלי להעיר לה. אני מרימה אותה מהרצפה, מציעה משחק או גירוי אחר, משחקת איתה קצת על הידיים וכו'.

על מה זה מעיד? איך לטפל ומה לעשות? אני מאוד מודאגת ומפחדת לגרום לה לנזק.
    האם כרגע אני נוהגת נכון בזה שאני לא מאפשרת לה לעשות את התנועה הזו?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 1.8 עם תנועת גרייה חוזרת - תגובה

סמדר ריינר
    25/05/2011

שלום קארן,
    הילדה שלך מאוננת, זה טבעי בכל הגילאים. התגובה שלכם כרגע מתאימה. אם זה יימשך גם כשתגדל חשוב להגיד לה שזה דבר טבעי ונעים אומנם אך עושים את זה בפרטיות.
    אם זה בעתיד יקרה בתדירות מאוד גבוהה, כדאי יהיה לבדוק האם זה משום שחסרות לה מיומנויות אחרות כדי להרגיע את עצמה, ולמה היא כל כך זקוקה להרגעה. כרגע, זה פחות קריטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו