ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה

מירב
    27/05/2011

אנסה ליישם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהצלחה.

סמדר ריינר
    27/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק
    מירב
    25/05/2011

בן בכור (9), אחרי שהיה "מלך" במשך 4 שנים נולדו לו 2 אחים נוספים תוך שנה וחצי. מעולם לא הצליח להתגבר על כך. מקנא באחיו בצורה קיצונית. ממש לא סובל אותו ומייחל שהוא פשוט ייעלם. מה שלא עושים בשבילו וקונים לו אף פעם לא מספיק טוב (זה דרך אגב היה קיים תמיד ורק החמיר). תמיד רואה את חצי הכוס הריקה. אומר לכולם, גם בבי"ס שרע לו. היינו בטיפול חצי שנה ולא נמצא שום דבר חריג. אני מאוד מתוסכלת...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק

הוספת תגובה

• ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - תגובה

סמדר ריינר
    26/05/2011

שלום מירב,
    לא הבנתי מה זאת אומרת שהייתם בטיפול ולא נמצא שום דבר חריג. מה כן נמצא?< מה המליצו לכם ההורים לעשות?
    גם אני מתרשמת שלא חייב להיות דבר חריג אצל הילד, אלא כנראה יש משהו בהתייחסות שלכם שגורם להמשך ההתנהלות הזו.
    למה כל כך חשוב לכם שהוא יהיה מרוצה? ואם הוא לא מרוצה, אז מה? אם זה כל כך חשוב לכם כל הזמן, ייתכן שהוא מנצל את זה וממשיך את התנהגותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - הסבר

מירב
    26/05/2011

מדובר בילד מאוד חכם ומאוד מניפולטיבי שייעשה הכל בשביל תשומת לב, ובד"כ אני יודעת לשים דברים בפרופורציה. הלכנו לטיפול אחרי שהוא אמר בצהרון שהוא רוצה למות, והמדריכה שאלה אותו אם הוא יודע מה זה למות, הוא אמר שכן והוא רוצה למות כדי שההורים שלו יהיו עצובים. באותו רגע החלטתי שהגיע הזמן לקבל עזרה. לא נמצא משהו חריג זאת אומרת לא ילד חריג או אובדני או משהו כזה. הטיפול עזר בנושא ההתנהלות בבית, והתמקד יותר בנו ההורים, למרות שגם הילד היה במספר מפגשים. הפסקתי לצעוק ולמדתי להסתדר איתו טוב יותר.
    הפסיכולוגית אמרה שבתחושה שלו לא מקשיבים לו. הוא מבחינתו רוצה שיקשיבו רק לו מהבוקר עד הערב, וזה כמובן לא מעשי.
    הזעקה לעזרה כעת היא לאחר אסיפת הורים שבה גיליתי שהוא מגיע לכיתה בלי עפרונות ובלי מחברות ואומר שההורים לא קונים לו... שהוא לא מגיע למפגשים כיתתיים ואומר שההורים לא מרשים לו... ושהוא אומר למורה שרע לו בבית בגלל שהוא שונא את אחיו.
    כמובן שיש לו עפרונות ומחברות בשפע ומה לא, כמובן שמהמפגשים לא ידענו בכלל, והקנאה המטורפת הזאת לאחיו יוצאת משליטה.
    למה חשוב לי שהוא יהיה מסופק? חשוב לי שיהיה לו טוב ואני רוצה שהוא יהיה שמח, וכמובן שכשלו טוב כל הבית פועל אחרת. כולם מאוד מושפעים מההתנהגות שלו, והוא יודע היטב איך "להפעיל" את כל הבית, את המורה ואת הצהרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 שאף פעם לא מסופק - הסבר - תגובה

סמדר ריינר
    27/05/2011

שלום מירב,
    וזו בדיוק הבעיה. אם הוא מרגיש שהוא משפיע על כל הבית, אז יש לו הרבה יותר מדי כוח, והכל רק מחמיר מרגע לרגע. לדעתי אתם חייבים להתחיל להתעלם מהפרובוקצויות שלו. כמובן שחייבים להגן על אחיו אם יש צורך, אבל אסור שיהיה לכם כל כך איכפת מהדרמות שהוא מייצר, כיוון שזו מטרתה של דרמה, שיהיה לה קהל. אני מניחה שאם לא יהיה הקהל הדרמה תהיה חייבת לדעוך. הרי את בעצמך חושבת שזו מניפולציה והוא לא באמת לא מרוצה והוא לא אומר אמת, אז למה את ממשיכה לשתף פעולה עם המשחק הזה?
    תראי, אם אתם לא מצליחים אולי כדאי לחזור להדרכת הורים כדי להמשיך להבין טוב יותר מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו