מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות - ילד בן שנתיים - 8 חודשיםddd26/05/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים ו- 8 חודשים ילד מתוק ומדליק אבל.. עקשן מאוד..
יש שני נושאים שרציתי לשאול לגביהם שאלות:
1. לאחרונה הוא התחיל להרביץ הרבה ולזרוק דברים שהוא מתעצבן גם בבית וגם בגן הוא מרביץ גם למבוגרים וגם לילדים אבל רק אם לוקחים לו, לא מרשים לו וכו'. אני כמובן מאוד כועסת ואני מתכפופפת אליו ומסבירה לו בכעס שאסור להרביץ ואז הוא שוב מרביץ עד שאני מכניסה אותו לחדר ושמה אותו בעונש ואז הוא בוכה, זורק דברים ואחרי כמה זמן שרואה שאני מתעלמת הוא נרגע ובא לבקש סליחה. אז אני מסבירה לו שאסור להרביץ לאמא ומחבקת אותו. האם אני פועלת נכון? בנוסף יש לו המון התקפי זעם הוא רוצה לעשות הכל לבד ובדרך שלו... ולא תמיד כמובן שזה אפשרי.
2. בשבוע שעבר התחלנו לו גמילה (חשוב לציין שהמכות והתקפי הזעם התחילו הרבה לפני הגמילה) בימים הראשונים ברח לו כל הזמן.. שלוקחים לשירותים הוא אומר שאין לו ואז בורח לו.. שאני לוקחת אותו לשירותים ויושבת איתו ומנסה לגרום לו לעשות פיפי אז הוא עושה כמה טיפות (רק בישיבה) ואח"כ שוב בורח לו. קקי הוא עושה רק בחיתול של הלילה. פעם אחת רק הצליח לעשות בשירותים.בגן לעומת זאת הוא מתאפק. לא עושה בכלל. לוקחים אותו לשירותים עושה כמה טיפות ולא בורח לו.
שאני שואלת אותו אם הוא רוצה חיתול או תחתונים הוא אומר תחתונים.
האם לדעתך צריך להפסיק את הגמילה? ואם כן זה לא יבלבל אותו?
תודה מראש לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות - ילד בן שנתיים - 8 חודשים - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום לך,
יכול להיות שהכעס והדרמה שאת נוקטת בהם הם מיותרים. כעס אינו שיטת חינוך ואינו דרך להציב גבולות. מספיק להגיד משהו בצקרה ובאופן ברור ותקיף. אין צורך לכעוס.יכול להיות שהו אמרוויח רווח מישני על ההתנהגויות שלו כי הוא מקבל כתוצאה מהן המון תשומת לב, אפילו אם היא כועסת ושלילית.
לגבי הגמילה - כדאי להוריד לחץ, ולתת לו להתקדם בקצב שלו. אין טעם לשבת לידו ולנסות לגרום לו לעשות פיפי.
באופן כללי אני מתרשמת שמרוב כוונות טובות ורצון שהילד שלך יתקדם את משדרת הרבה לחץ, וזה מקשה עלייך להיתפס כדמות סמכותית בעיניו וגם מעכב את תהליך הגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)