מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2 אחים באותו גן+צחצוח שינייםשבלול26/05/2011
שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. יש לי 2 בנים- בן שנתיים ו-9 חודשים ובן 10 חודשים. הגדול כבר בגן ואני מחפשת גן גם בשביל הקטן. בבית יש כמובן קנאה, למרות שאנחנו נותנים חיזוקים חיוביים כשצריך ומעודדים כשהגדול משחק יפה עם אחיו. רוב הזמן הוא בסדר עם אחיו אבל אני חושבת שהוא מחזיק בפנים לא מעט קנאה (זה טבעי אני מניחה) שמתפרצת מדי פעם בבית או בהתנהגות קצת אלימה בגן.
רציתי לדעת- האם כדאי להכניס את הקטן לאותו הגן? או שאולי כדאי לעשות הפרדה בינהם, כדי שיקבלו קצת "חופש" אחד מהשני?
2. הבן הגדול מסרב רוב הזמן לצחצח שיניים. אנחנו משתדלים לא לעשות מזה סיפור, אם הוא משחק עם המברשת ביד במקום לצחצח אני פשוט לוקחת ממנו ולא כועסת- אלא לא נותנת לו ממתקים במשך היום אם לא צחצח. כשמבקש ממתק אני אומרת לו "חבל" ובכך מנחמת אותו והוא לגמרי מבין את ההקשר, אך המצב נשאר כך כבר כמעט חצי שנה ללא שיפור.
בעלי מדי פעם רוקד ומשחק איתו תוך כדי אבל לא תמיד זה עובד
מה עוד ניתן לעשות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 אחים באותו גן+צחצוח שיניים - תגובה
סמדר ריינר26/05/2011שלום לך,
אני לא בעד להכניס את שני הילדים לאותו גן, ואם יש אפשרות כדאי להפריד כדי שלכל אחד יהיה את המרחב שלו.
לגבי צחצוח שיניים, נראה לי שחשוב לנקוט עמדה קצת יותר סמכותית בעניין. סמכותית אין פרושו כועסת. אלא העברת מסר ברור שזו לא בחירה וחייבים לצחצח שיניים, כמו שחייבים להתרחץ וללכת לישון בזמן ,או לבלוע תרופה כשחולים. מה אתם עושים במקרים כאלה? אותו דבר כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בהקשר של צחצוח השיניים
אורית26/05/2011בתי בת שנה ו - 8 וגם מסרבת שאצחצח לה את השיניים.
היא מראה נכונות לצחצח אבל רק מוצצת את שערות המברשת או לועסת אותה כמה שניות ולא באמת מצחצחת.
אני יכולה להיות אסרטיבית וסמכותית עד מחר אבל היא לא תתן לי לצחצח לה.
הרי אני לא יכולה לגרום לה לפתוח את הפה ולעמוד 30 שניות בשקט.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בהקשר של צחצוח השיניים - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום אורית,
ואם היית צריכה לתת לה תרופה? או לקלח אותה בניגוד לרצונה, או לגזוז לה ציפורניים? או להחליף לה טיטול? היית עושה את זה בכוח כמה פעמים לא? עד שהיא הייתה מבינה שזה משהו שחייבים וזהו. ממה את כל כך נזהרת? שום אסון לא יקרה ולא תיגרם שום טראומה. לא היא מחליטה אם יהיה צחצוח שיניים או לא. יכול להיות שכדאי ששני ההורים יעשו את זה ביחד, זה אפשרי.
חשוב לגשת לזה ברגיעה, בביטחון, לא להתרגש מההתנגדות שלה. היא חייבת להרגיש אתכם יותר חזקים ממנה. לא כועסים, לא מאיימים, אבל ברורים והחלטיים.
אלא אם כן את מחליטה שצחצוח שיניים לא כל כך חשוב לך כרגע ויותר מתאים לך לוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא כל כך מסכימה איתך
אורית28/05/2011לתת תרופה קורה לעיתים רחוקות ולרוב מדובר בנר כך שגם אם היא מתנגדת, אבא מחזיק ותוך 3 שניות נגמר הסיפור.
לרחוץ אותה זה גם חלקית נגד רצונה כי היא שונאת מים על העיניים אבל גם את זה אני יכולה לעשות במהירות והיא לא ממש יכולה להתנגד.
לגזור ציפורניים אני מחזיקה לה את היד היא לא ממש יכולה להתנגד.
אבל את הפה היא לא מוכנה בשום אופן לפתוח!
היא סוגרת אותו ומזיזה את הראש תוך כדי מחאה נמרצת.
גם אם אבא יצטרף - איך נפתח לה את הפה ונחזיק את הראש?
כמו שאמרתי אני סמכותית והחלטית אבל גם הבת שלי היא כזאת!
אם זה משהו שהיא יכולה לשלוט עליו היא לא תתן שיעשו לה נגד רצונה.
האם כל בוקר וכל ערב אני אמורה להגיד לאבא להחזיק לה את הפרצוף שלא תזוז ולדחוף לה את המברשת נגד רצונה?
ברור שצחצוח שיניים חשוב לי אבל זה בלתי אפשרי לפתוח לילד את הפה בכוח ולהילחם איתו בוקר וערב!
ציפיתי שתהיה לך תשובה אחרת מלהפעיל כוח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא כל כך מסכימה איתך - תגובה
סמדר ריינר29/05/2011שלום אורית,
מותר לך לגמרי לא להסכים איתי. אבל אין סיבה להתעצבן ולכעוס. אני עושה מאמץ שנפרש על פני כמה תשובות כדי לנסות לעזור לך, ועושה כמיטב יכולתי. לא תמיד אפשר בפורום להבין דברים לעומק מתוך כמה שורות, מותר לך להעריך את המאמץ גם אם לא עזרו לך.
עכשיו את פורשת תמונה קצת יותר מלאה מקודם. ההתנגדות היא כללית ולא רק לגבי צחצוח שיניים. כלומר יש משהו אחר כאן, שצריך להבין אותו יותר לעומק. אני לא נמצאת אצלכם בבית ולא יודעת למה הילדה שלכם כל כך מתנגדת.
זה יכול להיות קשור לכך שמסיבה כלשהי היא רגישה מאוד לחודרנות, זה יכול להיות משהו שקשור לנסיבות הלידה שלה, (אם למשל היו בעיות ואחרי הילדה היה הכרח להשאיר אותה בבית החולים, להחדיר לה חס וחלילה מחטים או לערוך חוקנים וכו') או לרגישות אחרת וזה יכול להיות משהו שקשור גם להתנהלות שלה איתכם, אולי מתוך נוקשות שלכם או חרדה שאתם מייצרים בלי לישם לב סביב כל הפעולות האלה, או מסיבה אחרת, שאני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה אתכם.
מאחר וזו בעיה יותר מקיפה מאשר צחצוח שיניים בלבד, ואולי היא מעידה על מצוקה כלשהי של הילדה, ומכיון שזה משהו שקורה גם אצל הילד השני, וזה מחזק את ההשערה שסיבת הבעיה נעוצה בכל זאת במשהו שאתם עושים, בלי כוונה כמובן, אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים, כדי שניתן יהיה להבין את התמונה יותר לעומק ולעזור לכל המשפחה להרפות ולזרום קצת יותר בקלות בנקודות האלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)