חוסר ביטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון עצמי
    רעות ב
    27/05/2011

יש לי ילד בן 4.5 מקסים ילד "טוב ירושלים", הבעיה היא שהוא יותר מדי טוב במיוחד ביחסים עם חברים לגן.
    הייתי אומרת שהוא מוותר יותר מדי,הוא מסוג הילדים שמרביצים לו, הוא מפחד להחזיר, כי הוא אומר שהם יותר חזקים ממנו.
    קניתי לו אקדח מים והוא אומר בגן המשחקים שזה אקדח של "כולם" כלומר מי שרוצה שישחק, בעצם הוא "מוותר" על האקדח כדי שכולם יהיו מרוצים והייתי אומרת שיאהבו אותו.
    דוגמא נוספת קניתי לו ארטיק בדרך לגן המשחקים, והוא ראה חבר, החבר ביקש ממנו גם ארטיק{כי לא היה לו} אז הוא פשוט וויתר על הארטיק ונתן אותו לחבר שלו. אני מרגישה שהוא חסר ביטחון, איך אני מטפחת בו צד של ביטחון, שיבין שהוא לא צריך לוותר על דברים שלו?,שלא יהיה יותר מדי טוב לחברים?ושככה לא קונים חברים.

אשמח לקבל עצה מקצועית
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    27/05/2011

שלום רעות,
    קודם כל כדאי לבדוק האם בבית הוא מקבל דוגמא אישית של התנהגות עם ביטחון. הרבה פעמים ילדים מזדהים עם שדרים והתנהגויות של ההורים. מעבר לזה בגי כזה גם אפשר לדבר איתו בצורה גלויה על כך שהוא ילד מקסים ונהדר והוא לא חייב לתת דברים כדי שיאהבו אותו, ושאתם מבקשים שיפסיק לעשות זאת. כדאי להפנות את תשומת ליבו ולתת לו חיזוקים על מה שיש לו לתת מלבד מתנות - שהוא משחק יפה, שהוא נבון וכו'.
    ודבר אחרון, שימו לב האם בבית נוחה לכם הותרנות שלו, ואם יש לכם בבתי ציפייה כללית שיוותר לאח יותר קטן או בכלל, כי אם כן כדאי לשים שלב שזה לא תפקיד כללי שהוא נכנס אליו ומתנהג כך בכל מקום, פשוט לא מאמין שהוא מספיק חשוב ואהוב גם ככה. םא זה נכון, אז השינוי צריך לבוא קודם כל מהבית ומהדרישות והציפיות ממנו שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו