מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תופעת "בלק-אאוט" אצל ילדה בת 8.5סיון27/05/2011
שלום רב,
לבתי בת 8.5 (כיתה ג') ישנה מדי פעם תופעה דומה ל"בלק-אאוט": חומר שלמדה וידעה מצויין בעבר, יכולה לא לדעת/לזהות/להכיר היום. לדוגמא: מספר ימים בחודש - אתמול אמרה ללא היסוס 44, כאשר לפני שבוע ידעה שזה 30-31. בבי"ס אין קשיים מיוחדים, הציונים בכל המקצועות נעים בין 75-90, לומדת בחוגי העשרה אחה"צ. המורה בבי"ס ציינה שהישגיה במבחנים/ציונים הרבה יותר נמוכים מהידע שהיא מפגינה בשעורים.
תופעה זו קיימת לא רק בתחום/מקצוע מסוים ולא רק במבחנים, אלא באופן כללי. במיוחד זה קורה בתחום מתמטיקה, כי רוב הזמן בשעורי בית מוקדש לזה. בתרגילים פשוטים אין לה בעיה, אך שאלות מילוליות ותרגילים יותר מורכבים היא נאלצת לתקן מספר פעמים. וזה לא שאני עוזרת לה, אני רק מכוונת אותה ולפעמים היא מתקנת לבד. הרבה פעמים היא לא מסוגלת להסביר מדוע פתרה לא נכון ומייד לאחר מכן תיקנה נכון. כלומר, היא מסוגלת לפתור לבד נכון, אך תמיד התחושה שלי שהיא לא חושבת/לא רוצה לחשוב/להתאמץ. כך אנחנו מבלים שעות רבות בשעורי בית במתמטיקה בעיקר, וכמובן זה גורם לריבים/ויכוחים/עצבים, כי לשאר פעילויות פשוט לא נשאר זמן וגם לי וגם לה נמאס מזה. במבחן האחרון במתמטיקה קיבלה 87 - ציון טוב. לכאורה, אין על מה להתלונן, אבל הטעויות שהיו (24+1=35, 30+33=93) הינן בדיוק מסוג "בלק-אאוט". עם שאלות יותר קשות התמודדה דווקא יפה.
יש לציין, שהיא ילדה רגילה לחלוטין, בריאה, חכמה ונבונה. איני גם חושבת שזה קשור לבעיית זכרון (ולדעתי, אין לה בעית זכרון).
הייתי רוצה להתייעץ עם פסיכולוג בנושא זה, כיוון שהמצב קשה לכולנו ומשפיע על יחסינו.
למי אני אמורה לפנות? איזו מומחיות צ"ל לו?
אשמח לשמוע את דעתכן והמלצתכן.
תודה, סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת "בלק-אאוט" אצל ילדה בת 8.5 - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום סיוון,
נשמע שיש כאן סוג של חרדת בחינות שמתפתחת בתחום המתמטיקה (בלק אאוט זו תופעה של חרדת בחינות) אומנם כרגע זה לא קורה בהכרח בבחינות.
החרדה לדעתי קשורה במקרה הזה מאוד ללחץ שאתם מפעילים עליה.
לכן יש אפשרות לפנות למטפלים במטפלים בחרדות, ועובדים עם ילדים בשילוב הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבלק-אאוט
סיון27/05/2011אבל זה לא רק במתמטיקה. לא מזמן היה מבחן בתחום הסביבה הקרובה שלנו - שינויים בטבע, צורות יישוב (עיר/כפר), מחזור. המורה אפילו לא נתנה ציון כי היה קשה להעריך את הבחינה לטענתה. היא ביקשה לעבור איתה על כל החומר בבית ואז נתנה לה את אותו מבחן בדיוק (דף עם אותן שאלות). בבית עברנו על כל החומר, היא הבינה וגם חזרה עליו מספר פעמים. במבחן השני - התשובות היו זהות למבחן הראשון עד למילה האחרונה. מה את חושבת על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבלק-אאוט - תגובה
סמדר ריינר27/05/2011שלום סיוון,
אוקיי, יש לה חרדת בחינות כללית, לא רק במתמטיקה. הטיפול הוא אותו טיפול. עליכם לפנות למטפל בתחום החרדה אצל הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)