בעיות התנהגות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות?
    טלטל
    27/05/2011

יש לי ילדה בת 4.5 מקסימה שובת לב חיכנית פעילה סקרנית אהובה עלינוף על בני המשפחה על הגננות על כל מי שפוגש ותה, הילדה כל כך אנרגטית וטובה שאי אפשר להתעלם מנוכחותה. יש לי מספר שאלות.:
    1) הגנננות אומרות שהיא מתנהגת בהתאם לגילה, ואף יותר, קשובה וסבלנית במידה מסוימת. בבית לילדה "אין רגע דל" היא זקוקה לנוכחות הפיזית שלנו סביבה כל הזמן, אם לדוגמא יצאתי לעשן היא מיד אחרי, אבל לא נראה לי שזה איזה שהוא פחד נטישה, כי היא הולכת לחברות לבד, נפרדת איתנו בכייף בבוקר בגן, הולכת לישון אצל סבתא בלי בעיות, והצורך הזה בהתעסקות האין סופית איתה מאוד מתיש אותנו האם זה יכול להראות על בעיה כל שהיא?
    2) הילדה "קלמזי" ברמות, היא נופלת מכלום וממש מתרסקת, הכל נופל או נשפח לה. אני רוצה לציין שגם אני כזאת במידה מסוימת, יצא לי לדבר על זה עם חברות הם אמרו לי שיש אפששרות לטפל בזה, וזה יכול לעזור לה! האמנם? ואם כן איך?
    3) עוד בעיה קטנה - גדולה הילדה בהקשבה 0 אלינו. שום פעולה אפילו הפשוטה שביותר שאנחנו מבקשים ממנה היא לא עושה אלה רק לאחר שאיימנו עליה . וחזרנו על זה מספר ]פעמים. מה לעשות?

תודה על העזרה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות? - תגובה

סמדר ריינר
    27/05/2011

שלום לך,
    זו בטח לא בעיית התנהגות. אולי יש קשיים בקשר ביניכם לבינה. ייתכן שקיימת בעיה בסמכות ההורית, אוי אתם ל אמספיק סמכותיים ולכן היא לא מקשיבה, או שיש לכם ציפייה מוגזמת שהילדה תעשה כל מה שאתם אומרים. יכול להיות שהיא נצמדת פיזית כי פשוט מחפשת קשר איתכם, משהו בקשר אולי לא עובד נכון.
    לגבי הקלמזיות, זה תלוי ממה זה נובע. ייתכן שזו בעיה שאפשר לפתור על ידי טיפול מתאים בריפוי בעיסוק. לצורך כך צריך לגשת למרפאה בעיסוק כדי לאבחן.
    ייתכן גם שהמקור הוא ריגשי, וקשור לכך שהיא בעצמה מרגישה לא אסופה ולא מוחזקת ריגשית, וזה שוב קשור לקשר איתכם.
    לכן אני ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלכם עם כל השאלות שלכם כדי לאבחן את המקור לבעיות ולהתאים הדרכת הורים ו/או ריפוי בעיסוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שבת שלום

טלטל
    27/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שבת שלום.

סמדר ריינר
    28/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו