מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ביתי צריכה טיפול פסיכולוגי?שרון29/05/2011
סמדר שלום,
ביתי בת 4 כמעט ותמיד היתה מפחדת מכלב או חתול ברחוב, מהצגות וממופעי רחוב,לישון לבד וכו'.
אנחנו תמיד היינו מנסים לחשוף אותה לאט לאט וממש זורמים עם הקצב שלה ולא לוחצים.
הדבר העיקרי היה בעיקר ממופעים מהצגות ומבובות ענק (תחפושות)
לאחרונה חל שיפור והיא ממש מסכימה להיכנס לאולם המופע (גם בגלל שכל החברים שלה נמצאים וכו') והיא גם נהנתה במופעים ביום העצמאות.
לאחרונה ראיתי שהפחד שלה מתבטא בהתקף חרדתי.
למשל השבוע נכנסנו להצגה שהיא ממש חיכתה לה ישבנו בכיסא היא אמרה שזה קרוב מידי וביקשה להתרחק קצת ואני זרמתי איתה ואז היא בחרה לה כיסא וישבה.
פתאום לפני שהתחיל המופע היא התחילה לרעוד השפתיים שלה נהיו כחולות והיא נכנסה להתקף פחד והתחננה על נפשה שנלך ממש בבכי היסטרי.
הוצאתי אותה החוצה וניסיתי להרגיע אותה כי ידעתי שברגע שהיא תראה את המופע היא תהנה והבטחתי לה שאם היא תחליט שנלך אז נלך,(היא לא ידעה לענות לי ממה היא פוחדת) לבסוף היא באמת ישבה ונהנתה אבל כל פעם במהלך המופע שהופיע איזה בובה חדשה היא היתה נלחצת קמה עוברת מכסא לכסא וממש לא רגועה (אני בשלב הזה זרמתי איתה ולא שאלתי שאלות רק חיבקתי ותמכתי).
הדבר היה גם ביום העצמאות שוב התחילה לרעוד וביקשה בהיסטריה ללכת וכשהתחיל המופע היא זרמה.
היא מפחדת מעוד כמה דברים רק שאנני יודעת תמיד להבדיל אם מדובר בפחד נורמלי של ילד או מהתקף חרדה .
אשמח לדעתך האם אני צריכה ייעוץ פסיכולוגי על מנת למנוע החמרת המצב והשלכותיו לעתיד וכמובן איך להתמודד איתה ומה לומר לה במצבים האלה כי המקרים לעיל היו הפעמים הראשונות שממש הצלחנו לשכנע אותה להישאר ולראות וזה היה מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ביתי צריכה טיפול פסיכולוגי? - תגובה
סמדר ריינר29/05/2011שלום שרון,
יכול להיות שכדאי לעשות בירור כלשהו במסגרת טיפול פסיכולוגי מדוע היא כל כך חרדתית, לא בטוח שהטיפול יינתן לה, יכול להיות שאפשר להקל על החרדות שלה באמצעות הדרכת הורים.
לגבי איך לנהוג בסיטואציות עצמן - מה שאת עושה נשמע לי בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר תודה רבה,
שרון29/05/2011תודה רבה,
רק רציתי לשתף אותך שהיינו בהדרכת הורים באופן כללי ולא הצלחנו ליישם את הדברים בעניין השינה בחדר שלה אנחנו פשוט רואים אותה כל כך חרדתית ושהפחד הוא מעבר לפינוק .
לכן פניתי אלייך ותשובתך רק מחזקת לכן אפנה לייעוץ באזור מגוריי.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר29/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)