מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה להדרכהיעלה30/05/2011
שלום רב,
בני כיום בן 4 וחצי,נולד למסגרת גירושין (ילדתי כשכבר הייתי גרושה).
האב לא היה בקשר יציב עם הילד,בא נעלם וחוזר חלילה.
לפני כשנה וחצי האב נאסר והשתחרר לפני כמה חודשים.
עכשיו שוב מבקש לראות את הילד.
עליי לציין כמה עובדות חשובות ועל פיהן מקווה שתכוויני אותי:
1-בתקופה בה היו מתראים,הילד מעולם לא זיהה בו דמות אב וקרא לו בשמו הפרטי
2-המפגשים ביניהם היו מתקיימים בנוכחותי כי כך בני רצה
3-חשוב לציין שהיו נפגשים במרכז קשר ולאחר מכן עודדתי פגישות מחוץ למבנה בכדי לבנות קשר חופשי יותר.האב אמנם שיתף פעולה אך בדיעבד מסתבר לי שכל הזמן שהילד היה נמצא בסביבתו היו מעורבים באיזור אנשים מעולם הפשע,סוחרי סמים וכו'.
כפי שציינתי האב ישב בבית סוהר כתקופה של שנה ומאותו היום שבני לא ראה אותו,בני לא שאל לגביו אפילו פעם אחת.
התייעצתי עם אנשי מקצוע דרך האינטרנט,מה יהיה אם הילד ישאל לגביו ואמרו לי שכמובן לספר את האמת ולאמר שאבא עשה מעשה שאסור לעשות ונענש ע"י המדינה ויושב בכלא.וכמובן לציין שבכלא יושבים אנשים מבוגרים וכלל אין ילדים.
מה שמפתיע שהילד כלל לא שאל אודותיו,שזה כשלעצמו הקל עליי.נורא חששתי מן הצורך שלו לדעת להיכן נעלם ואז אהיה חייבת לאמר לו את האמת ולא לשקר לו כפי שהרבה אימהות משתמשות ב"תירוץ חו"ל,חששתי מהדימוי העצמי והחברתי שלו במידה וידע שאביו בכלא אך מצד שני אינו שאל\שואל עליו עד היום.
ניסיתי לפתח איתו שיחות כאלה ואחרות לגבי אבות והסברתי לו שיש לכל ילד אבא ואמא והוא טוען שאין לו אבא וכשאני מסביר לו שיש לו,אז הוא שואל מי זה ואני כמובן עונה אך הוא בשלו וסוגר את הסיפור.
חשוב לציין שיש לו זיכרון מאד קשה ממנו שעליו אינו מפסיק לדבר ומזכיר לי שוב ושוב שאותו האב צרח עליי ברחוב ונתן לי בוקס בבטן (כמובן שאינו נתן לי בוקס בבטן,אך הילד נוכח לסיטואציה אלימה מילולית המלווה בתנועות גוף מאיימות,באחת הפעמים שהאב התלהם עליי בנוכחות הילד באמצע הרחוב.הילד מפאת גילו הצעיר נחרד למראה עיניו וכנראה שזאת הייתה הדרך שלו לפרש זאת).
כיום אני עומדת בפניי שאלות רבות,מה לאמר לילד לגבי המפגש ביניהם,היכן היה אביו כל הזמן הזה,להסביר לו את העניין שיש לו אבא פתאום בגיל כזה וכמובן חששותיי לגבי יציבות הקשר בהמשך.
אנא מכן,תגובה מפורטת ככל האפשר,
מודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להדרכה - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום יעלה,
לא על הכל יש לך שליטה. למשל אין לך שליטה על יציבות הקשר, כך שאין טעם לדאוג לגבי משהו שבלאו הכי אין לנו מה לעשות לגביו.
את כבר הסברת לבן שלך שיש לו אבא. לדעתי אין כאן שאלה איך להסביר, כי כבר עשית את זה. הבן שלך לא מקבל את ההסבר וגם על זה אין לך שליטה, את רק יכולה לחזור על ההסבר.
אני חושבת שזה לא בדיוק שהבן שלך לא מבין שיש לו אבא אלא הוא מאוד כועס עליו ומאויים ממנו, ולא מוכן לקבל את האבהות שלו. כך שזה לא בדיוק שהסבר שלך ישנה את זה.
לגבי השאלה היכן היה אביו כל הזמן הזה, את בהחלט יכולה להשתמש בהסבר שנתנו לך בזמנו.
אם את מודאגת מהחברה שבא האיש מסתובב, אולי כדאי שתנסי שוב לבקש מפגשים במסגרת מרכז קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן-יישר כוח
יעלה30/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר
יעלה01/06/2011תודה על התשובה.
במידה ויתנהלו שוב מפגשים במרכז קשר,האם לדעתך זה נכון מצידי לבקש שייפגשו אחת לחודש בכדי לשמור על טווח ביטחון?
כוונתי היא,לתת לילד זמן להכיל ולהבין מי הדמות ולא בקצב תובעני. וכמו כן לבחון את יציבות האב ולתת לו כביכול להוכיח את יציבותו וניסיון השתקמותו ואז זה יהיה הרע במיעוטו במידה וייעלם שוב כי הפגישות לא תהיינה תכופות מדי?!
אשרי\תקני או הוסיפי..
תודה מקרב לב.
ואגב,האם את מקבלת דרך קופ"ח כללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר - תגובה
סמדר ריינר01/06/2011שלום יעלה,
אני חושבת שיש בהצעתך הגיון מסויים, יש לה גם חיסרון מסויים כי ייתכן שיהיה לילד קשה לבנות רצף בתוכו, לזכור מה היה במפגש הקודם, וזה יכול להביא למצב שבו כל מפגש הוא כמעט סוג של הכרות מהתחלה ועד שמתחממים צריך לסיים.
לכן אני מציעה לך לחשוב על כך עם הצוות במרכז הקשר, הם אנשי מקצוע מנוסים ויש להניח שיש להם ניסיון במקרים דומים.
לשאלתך השניה, לצערי אני לא מקבלת דרך הכללית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)