מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות של ילד בן4מור30/05/2011
שלום!
יש לי שני ילדים בן 4 ובן בן 5 חודשיים בני בן 4 ילד מקסים חכם אך ההתנהגות שלו בזמן האחרון מוציאה אותי מדעתי אני מרגישה שכל דבר בכוח הולך איתו אני מפעילה הרבה אנרגיות בשביל כל דבר עם זה לאסוף משחקים לגשת למיטה לשבת בשולחן לאכול אני פשוט לא מצליחה להגיע אליו אני מרגישה ממש מתוסכלת ולא רגועה כבר וכך גם הוא לא רגוע איך פונים ואיך מגיעים אליו בצורה שלא תשאב ממני את כל הכוחות..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של ילד בן4 - תגובה
סמדר ריינר30/05/2011שלום מור,
התנהגותו של בנך מעידה על משהו, וכדי לדתע איך להתמודד אית הצריך להבין מה הבעיה. האם זה קשור לכך שנולד לו אח? האם למשהו אחר?
אם זה קושר להולדת האח צריך להתייחס לכך ולהבין מה קורה לו. האם הוא מרגיש זנוח? אם כן את יכולה להגיע אליו דרך זה שתביני אותו, תדברי איתו על תחושות הזעם והכאב הלגיטימיות שלו (לצד גם האהבה שלו לאחיו במקביל), נסי לדבר איתו על כך שתא מבינה שאולי קשה לו אחרי שאחיו נולד, הואו מרגיש שהוא מקבל פחות התייחסות, והוא עדיין זקוק להתייחסות הזו, ונסי אכן לתת לו אותה למשל על ידי קביעת זמן איכות קבוע באופן נפרד איתו, כשמישהו אחר מסייע לך ונמצא עם התינוק בזמן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מור31/05/2011אני בטוחה שזה בגלל שינוי גם האבא כבר לא גר איתנו אנחנו גרים אצל ההורים שלי ששם הוא מוקף בחום ואהבה ובתשומת לב וכל העיניין שהמעבר התחיל לפני 4 חודשים ורק החודש האחרון הייתה לו ירידה משמעותית שאפילו הגננת שמה לב לזה שהפתאום הוא זורק חול קופץ בלי הפסקה ומשתולל ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
סמדר ריינר31/05/2011שלום מור,
אוקיי, אם אכן קרו כאלה דברים משמעותיים במשפחה צריך להתייחס אליהם כדי להגיע אל הילד, אותו דבר שצעתי לך לגבי הולדת אח אפשר לעשות לגבי השינוי שקרה. כדאי לשבת ולדבר איתו על כך שבטח מאוד קשה לו, אולי הוא מתגעגע לאבא, אולי הוא חושב שהוא אשם בפרידה שלכם (ילדים רבים נוטים לחשוב כך), ואולי יש תחושות רבות נוספות שעולות בו לגבי המצב החדש, כדאי מאוד להקדיש לו זמן ולתת לו לבטא אותם. כמו כן להקפיד על כך שלמרות שעברתם לבית הורייך והם מאוד חמים אליו, את ההורה שקובע גבולות ולנסות להימנע ממצבים שבהם ההורים שלך מכוונות טובות לא יעמדו בגבולות שאת קובעת לילד וכך לא תישמר העיקביות.
גם את זקוקה בודאי לתמיכה לאחר המשבר המשפחתי ואולי זו חלק מהסיבה שאין לך כוחות כרגע וזה מובן וטבעי. זו תקופה קשה וגם טבעי שהילד מגיב כמו שהוא מגיב, זה היה לא נורמלי אם ההתנהגות שלו הייתה נשארת תקינה לגמרי לאחר משבר משפחתי ושינויים כל כך משמעותיים במשפחה. זה לוקח זמן להתארגן מחדש, להרגע ולחזור לשיגרה, וצריך סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)