הדרכה לגבי גמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הדרכה לגבי גמילה
    ziyh
    30/05/2011

שלום רב,

בשבתו התחלתי בגמילה של בני בן שנתיים ו-8 חודשים.
    הולך די טוב כשבד"כ אני יוזמת להושיב אותו על האסלה/סיר והוא לא מבקש ללכת לשירותים.
    בלילה /ובצהרים הוא ישן עם חיתול.
    גם אתמול וגם היום, (בעיקר היום) כאשר אנחנו משכיבים אותו לישון, כל 2-3 דקות הוא מבקש לשירותים. אנחנו מביאים לו סיר לילה לחדר, הוא עושה קצת פיפי ורץ לשירותים לשפוך. הוא עשה לנו את זה עכשיו בערך 10 פעמים, רץ החוצה מהחדר, צריך לשירותים עושה קצת פיפי בסיר ורץ לשפוך.
    1. כיצד עלינו לנהוג במקרה כזה? האם באמת לאפשר לו לשחק איתנו כך? (הוא נרדם רק הרגע אחרי ריצות מהחדר לשירותים).
    שאלה נוספת.
    עכשיו לפני השינה הוא לא רצה לישון עם חיתול. איפשרתי לו את זה, בידיעה שכאשר ירדם אני אחתל אותו מתוך שינה.
    האם נהגתי נכון?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדרכה לגבי גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדרכה לגבי גמילה - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2011

שלום לך,
    הילד שלכם לא שיחק איתכם,אלא אתם שיחקתם איתו. הוא לא חשב שתרמו אותו ותשימו לו טיטול בלילה, והוא באמת חשב שהוא צריך להישאר יבש כל הלילה ועשה מאמצים נוגעים ללב שלא יישאר לו פיפי בגוף.
    תשתדלו לא לרמות את הילד שלכם להבא. הוא נורא מתאמץ להיות גדול, לוקח את כל העניין ברצינות, ואחר כך הוא יתעורר בבוקר וירגיש נבגד,ומוקטן וזה עלול להוריד את המוטיבציה שלו לגבי התהליך ולבלבל אותו, וגם, מה שיותר חמור ללמוד שאי אפשר להאמין לכם.
    או שתסבירו לו שהוא לא יישן עם טיטול רק אחרי שיתעורר בוקר אחד עם טיטול יבש או שתאפשרו לו בלי טיטול ותכבסו את המצעים בבוקר, אבל תהיו גלויים וישרים, אחרת אל תצפו לתוצאות, ולא רק בעניין הגמילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת

ziyh
    31/05/2011

תודה על תשובתך. כמובן שאין לי כל כוונה לעשות לו רע, אני לומדת.
    אני מבינה ומסכימה בעניין הטיטול בלילה. באמת אתמול הגננת שכחה לשים לו טיטל בשנת הצהריים והוא לא פיספס.
    השאלה שלי היא, כאשר הוא כל רגע יצא מהחדר וביקש לעשות פיפי, זה היה נראה כמו משחק. את אומרת שזה כדי שלא יפספס בלילה אבל זה ממש היה נראה כמו משחק.
    הוא יוצא מהחדר, מתגלגל מצחוק, מבקש לעשות פיפי, אח"כ בורח ואני צריכה לתפוס אותו להכניס אותו חזרה לחדר.
    אני אפשרתי לו כמובן כל הזמן לעשות את זה כדי לא להכשיל את תהליך הגמילה. אולי זה באמת כדי שלא יברח לו בלילה ועל הדרך גם משחק?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת.

izyh
    31/05/2011

האם מומלץ במהלך השינה לקחת את הילד לשירותים או שזה מרגיל אותו לעשות פיפי בשעות הלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    31/05/2011

שלום לך,
    לא האשמתי אתכם חלילה בכוונה לעשות רע, אלא רק הפניתי את תשומת לביכם למשמעות המעשים כאשר אתם מבטיחים לו דבר מסויים ועושים ההיפך. בהחלט יכול להיות שהוא גם משחק. מה רע בזה?
    לגבי לקיחיה לשירותים בלילה, זה בהחלט מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

ziyh
    31/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו