מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעבור דירה וגן או לא?ענת01/06/2011
בני בן 5. אצלי באומנה מזה שנה וקצת. ילד יחיד ואני יחידנית.
נמצא במסגרת גן ה-3 מאז שהגיע, כי הקודמות לא ידעו
איך להתמודד עם הכעסים וההתפרצויות שהיו.
הגן הנוכחי מכיל אותו נפלא, אוהב אותו והוא מתקדם מאוד.
הגן נמצא ביישוב אחר, נדיר שיש מפגשים עם ילדי הגן אחה"צ מפאת המרחק.
הילד חכם, עושה תהליכים מהר, חברותי מאוד והרבה יותר מווסת פיסית ורגשית.
הוא מרוצה מהגן.
ביישובנו הקטן מעט מאוד ילדים, כיום קשה לי למצוא חברים עבורו. הבן אוהב חברת ילדים והרבה פעמים חסר לו.
בקיץ 4 החברים הקרובים ביותר שלו עוזבים למקומות אחרים, כך שהקושי החברתי יגדל.
אני שוקלת מעבר ליישוב שאנו מבקרים בו לפרקים, שם גן אלטרנטיבי (פרטי) מושקע במערכת חינוך שממשיכה עד כיתה ח' והרבה ילדים שפוטנציאלים לחברויות. בשנה"ל הקרובה נפתחת כיתה א' גנית, 15 ילדים, 11 בנים מתוכם, 2 מחנכים, מחצית הילדים בגיל גן חובה ומחצית בגיל א'. בגן הנוכחי של בני, בשנה"ל הבאה יהיו 20 ילדים, מחצית צעירים ממנו, הרוב בנות.
מה חשוב יותר???
לעבור ליישוב האחר (עוד מעבר) ולהיות בגן שהוא גר עם ילדים שלומדים ומשחקים איתו אחה"צ,
או להשאיר אותו בגן הנוכחי שמחוץ ליישובנו שהוא כבר מכיר ומכירים אותו ומרוצה שם, להתעצם עוד שנה לפני כיתה א' אך להיות ביישובנו אחה"צ כמעט נטולי חברה (כמובן שננסה ליצור קשרים חלופיים לעוזבים).
אשמח גם לתגובות של הורות מנוסות במעברים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי עוד פרט חשוב
ענת01/06/2011יש לנו סייעת שאחרי מאבקים קיבלנו, היא איתו בגן,
ומתפקדת בפרופיל נמוך כצופה, ואם יש קושי - מפנה לטיפול צוות הגן.
בגן האלטרנטיבי, אם יאשרו לנו סייעת האופציה למעבר קיימת,
אם לא - לא נעבור השנה.
בכל מקרה - תהיה שנה הבאה סייעת שהוא לא יודע שהיא עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי עוד פרט חשוב - תגובה
סמדר ריינר04/06/2011שלום ענת,
לא נראה לי נכון לייעץ לך בפורום, ואני אגיד לך למה. במסגרת האומנה את אמורה לקבל ייעוץ והדרכה מאנשי מקצוע שמכירים את הילד הרבה יותר טוב ממני. זה לא מקצועי ולא אחראי לתת ייעוץ שיטחי מהנתונים שמסרת כשיש כאן מורכבות הרבה יותר גדולה ואנשי מקצוע שמכירים אותה. אני ממליצה לך לחזור ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להיבהל
ענת05/06/2011העובדה שהילד באומנה אומרת שהוא עבר מעבר מבית ילדים למשפחה בנוסף למעברים
של גנים.
אני מבקשת התיחסותך לדברי בכל זאת, כפי שהית עונה לו היה ילד שחי במשפחתו הביולוגית.
הילדים באומנה הם ילדים רגילים, עם כל מגוון קשת ההתנהגויות בדיוק כמו ילדים ביולוגים
חלק עם רגישות גדולה יותר ליצירת אמון במבוגרים, חלק עם חרדת נטישה כזו או אחרת...
הבן הפרטי שלי, ילד קיבל את המעבר, הסתגל, ומשייך עצמו אלי במאת האחוזים, הוא חי מגיל שנה וחצי מחוץ לבית הביולוגי. כיום הוא בן חמש וקצת.
אם תוכלי לתת לי ייעוץ כפי שהיית נותנת לאם אחרת לגבי ההתלבטויות הספציפיות שהעלתי - אודה לך מאוד.
ואם עדיין אינך חשה בנוח לייעץ - אני מודה לך על התייחסותך ומאחלת לך כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי להכיר את הילד...
ענת05/06/2011אף אחד מהאומנה אינו מכיר את הילד כמו אימו (אני אם לא ברור). הילד שהה בבית ילדים שם הכירו אותו המטפלות עד למעבר שלו אליי, ומאז אני הכי מכירה אותו באופן טבעי מהיותנו משפחה.
מנחי האומנה עושים עבודה נהדרת: דואגים לתקציבים, מתווכים מטפלים משלימים, מוודעים שהילד בידיים טובות... כמו מנהלי 'מקרה' . אך אינם מכירים את הילדים מביקור של שעה בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי להכיר את הילד... - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום ענת,
אני יודעת טוב מאוד מהי אומנה, אני עובדת סוציאלית ואני מכירה היטב את הדברים בהם מדובר. אין לי דיעות קדומות לגבי ילדים כאלה, אם זה מה שחשבת ואני בטח לא נבהלת. ילדים באומנה הם לרוב ילדים רגילים אך הם הספיקו לעבור בחיים שלהם הרבה דברים לא רגילים, הדברים האלה משפיעים עליהם. חלק ממה שעובר עליהם למשל זה מעברים רבים, וזה רלוונטי לשאלה שלך אם אני לא טועה לגבי מעבר גן.אני גם מסכימה איתך שאת בודאי קרובה מאוד לילד, אולי הכי קרובה באמת. אך קירבה יום יומית היא לא הקריטריון היחיד שלפיו אני קובעת מהי הכרות. להכרות יש את מימד הקירבה אך גם את מימד המרחק. דווקא המרחק הוא שמאפשר הרבה פעמים סוג של אובייקטיביות שקירבה יתרה לא תמיד מאפשרת. ודווקא לאנשי המקצוע יש הרבה פעמים את היתרון הזה על ההורים בנוסף לכלים מקצועיים. זו הסיבה שמהתחלה ביקשת את חוות דעתי. אני עדיין חושבת שאנשי המקצוע שמטפלים בילד לאורך זמן, גם אם לא הם אישית בגלל תחלופה כזו או אחרת אבל הארגון אליו הם משתייכים ואשר בו נצבר המידע לגבי הילד, הם כתובת יותר מתאימה ממני להיוועץ איתם לגבי קבלת החלטות לגביו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת05/06/2011קיבלתי ממך בעקיפין חיזוק להקשיב ללב האימהי שלי, ולעזוב חיפוש
חיזוקים בחוץ במיוחד במקומות מקצועיים מרוחקים.
תודה על תשובתך הכנה והמפורטת.
שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובתכן...
ענת02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)