התפרצויות זעם אצל ילדה בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם אצל ילדה בת 4
    אירה
    02/06/2011

יש לי ילדה בת 4 ולאחרונה נולד לי תינוק (כרגע בן 3 חודשים). הילדה שלי היא בדרך כלל ילדה מאוד ממושמעת ואין לה בעיות התנהגות לא בבית ולא בגן, אבל הופיעו אצלה התפרצויות זעם, על בסיס יומי ואני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה. אני מאמינה שהופעת תינוק חדש במשפחה יכולה להיות תריגר לזה וניסיתי תקופה מסויימת להיתעלם ולא להיתייחסת אבל המצב כבר יוצא מהשליטה. הסיבות להתפרצות יכולות להיות שונות, ולפעמים זה מתחיל מהרגע שהיא פותחת את העיניים שלה בבוקר ולא מרוצה מהחולצה שהיא צריכה ללבוש. זה מתחיל מבכי היסטרי, צרחות קפיצות ואפילו פיפי במכנסיים.

מה הדרך הכי טובה להיתמודד עם זה? הדיבורים לא עוזרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם אצל ילדה בת 4 - תגובה

סמדר ריינר
    04/06/2011

שלום אירה,
    אם את מבינה שזה קשור להולדת האח, מדוע בחרת בתגובה של התעלמות? בתגובה כזו אנחנו בוחרים כשאנחנו מבינים שדרך ההתנהגות הקשה הילד מקבל התייחסותואם לא נתייחס להתנהגות הזו היא תפחת. אנחנו לא משתמשים בתהלעמות כאשר יש מצוקה ממשית לילד ודרך ההתנהגות הוא מאותת לנו עליה. כשלילד נולד אח, קשה לו. קשה לו באמת. אומנם הוא גם שמח, אב גם קשה לו. האם התייחס לקושי שלה? כי אם לא אז מה שעשית זה בעצם לומר לה - קשה לך, כי את מקבלת פחות תשומת לב אחרי שנולד לך אח אבל לא תקבלי התייחסות לקושי, ואין לך דרך לקבל את ההקשבה שלנו לקושי שלך.
    את כל זה אני אומרת לא כדי לבקר אותך חלילה אלא כדי להסביר למה טקטיקה כזו לא מתאימה כאן.
    כאן צריך לדבר איתה על כך שאתם יודעים שקשה לה, שהיא מקבלת פחות תשומת לב מאז שאחיה נולד, וזה קשה לה, ושהיא צודקת, ושמעכשיו תנסו לתת לה זמן איתכם לחוד בלי אחיה, (וגם לעמוד בהבטחה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו