ילד בן 4 המושך בשיער הוריו ובשערו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 המושך בשיער הוריו ובשערו
    דניאלה
    04/06/2011

שלום, בני בן ה-4 נוהג למשוך ולגלגל את השיער שלי ושל בעלי כדי להרגע או/ו להרדם ואם אין מישהו זמין הוא עושה זאת לעצמו (בפוני). הוא נוהג לעשות זאת מגיל צעיר. עד שהוא נכנס לגן בגיל שנה וחצי היה נרגע עם חיתול ביד ומוצץ וכשהגיע לגן הגננת "גמלה אותו מהחיתולשהיה מחזיק ביד" ואז התחילו המשיכות בשיער. בני לא ישן שינה טובה ורצופה כך שהוא מתעורר באמצע הלילה, מגיע למיטתנו ומתחיל למשוך בשערנו. הרגל זה כואב אנחנו מתעוררים הרבה מהשינה עם כאבי ראש עייפים כל היום בגלל השינה הלא טובה והכי מטריד אותי שאם הוא מושך לנו אז גם הוא לא ישן טוב ואולי זאת הסיבה שהוא כבר עצבני ועייף בשעה 11:30. ברצוני לציין שניסינו כמעט הכל שוחחנו איתו, ביקשנו והסברנו שזה כואב, קנינו בובות עם שיער ארוך כתחליף, שמנו אפילו פאה על הראש שום דבר לא עוזר ככל שאנחנו מתעסקים בזה כך הצורך שלו במשיכות גובר. לאחרונה, חגגנו לו יום הולדת ואמרנו שהוא כבר גדול ושהוא לא צריך שיער ומוצץ כל היום אלא רק לפני השינה. פתאום גילתי קרחת קטנה באזור הפוני שלו, הוא משך לעצמו (הוריד קצת במינון המשיכות בשיער שלנו), נבהלנו מאוד וגם הוא נבהל (הראנו לו את הקרחת) הוא משתדל כבר כמה ימים לא למשוך או לגלגל סביב האצבע אך, לא תמיד מצליח. אני מאוד מודאגת מהתופעה החדשה האם הרגל זה הפך להפרעה:? מה עלינו לעשות? למי לפנות? מחכה לתשובה דניאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 המושך בשיער הוריו ובשערו - תגובה

סמדר ריינר
    04/06/2011

שלום דניאלה,
    ייתכן ובנכם סובל מהפרעה שנקראת טריכוטילומניה. כדאי לכם לפנות לטיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו