מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    מירב
    05/06/2011

בני בן ה- 9, מפריע בשיעורים, הוא קם באמצע השיעור, מתחצף למורים, ונגרר למריבות של ילדים אחרים בכיתה.

הוא נפגע במהירות וכוסע על כל דבר קטן, הוא לא מצליח לכבוש את כעסו ומוציא מהפה כל מה שהוא רוצה ללא מחשבה תחילה.

כאשר אני מנהלת איתו שיחות, המצב פוסק למס' ימים בודדים אך שוב חוזר על עצמו...יש לציין שהמורה מכיתה ב' (הוא בכיתה ד' עכשיו) המליצה עם שיחות עם פסיכולוג ואני התעקשתי, שאני בדרך נורמיטיבית יכולה לעזור לו ולהשפיע עליו.

שאלתי היא: מה לעשות? לאן לפנות? האם ביה"ס חייב לדעת שפניתי לפסיכולוג? האם פנייה לפסיכולוג היא דרך הקופ"ח? מהי הפרוצידורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות? - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2011

שלום מירב,
    טוב שאת מעוניינת לפנות לפסיכולוג. יש מספר דרכים שבהם אפשר לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    הראשונה היא לפנות למרפאה ציבורית של בריאות הנפש באיזור מגוריכם. ניתן להשיג מידע מידע על המרפאה הקרובה באתר של משרד הבריאות. שם הטיפול הוא חינם, אך אין לך אפשרות לבחור את המטפל, הוא יכול להיות סטודנט או מתמחה (זה עדיין יכול להיות טיפול מצויין) לעיתים הטיפול כרוך בתקופת המתנה עד לתחילתו והוא מוגבל בזמן.
    אפשרות שניה, היא לפנות לקבלת טיפול מסובסד דרך קופת החולים שלך. שם את יכולה לבחור את המטפל מתוך רשימה של מטפלים (למעט בקופ"ח מאוחדת שבה מפנים אותך ואת לא בוחרת), הטיפול הוא בתשלום מוזל לתקופה מוגבלת ואחר כך אם רוצים להמשיך, לרוב המחיר עולה.
    ויש כמובן את האפשרות לבחור מטפל באופן פרטי דרך המלצות של מכרים, שם המחיר יקר יותר, אך הטיפול לרוב הוא מיידי ללא המתנה וגם לא מוגבל בזמן ואת יכולה לבחור את המטפל בשוק החופשי ולא מוגבלת לרשימה או להחלטה של צוות המרפאה.
    את לא חייבת ליידע את בית הספר לגבי הפניה לפסיכולוג אם את לא רוצה, אבל דווקא כדאי לך, כיוון ששיתוף פעולה בין הפסיכולוג לבית הספר עוזר לילד, וגם בית הספר נרגע כשהוא יודע שהעניינים מטופלים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו