המצאת סיפור דמיוני על רקע מיני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המצאת סיפור דמיוני על רקע מיני
    אוסנת
    05/06/2011

רקע כללי : בתי בת 10.5, תלמידת כיתה ד', חברותית מאוד, אהובה על חבריה, תלמידה מבריקה ( ממוצע ציונים מעל 90), פעילה בצופים,עיתון ביה"ס, מועצת תלמידים. בת בכורה. יש לה עוד אחות אחת קטנה ממנה בשנתיים. היחסים בינהן טובים מאוד. משפחה נורמטיבים ( אמא - מורה , אבא - שוטר)
    בעקבות שיחת טלפון מהמורה בבית הספר גילתי שבתי לא הייתה בשיעור אחרון במערכת. כששאלתי את בתי לפשר העניין. היא סיפרה ,לי ולמחנכת, שמורה אחרת ביקשה את עזרתה במחשבים. לאחר יומיים גילנו ,אני והמחנכת, שהסיפור אינו נכון. כשוחחנו איתה שוב (אני ובעלי) , היא שינתה את גירסתה וטענה כי היתה מעורבת בהטרדה מינית בתוך בית הספר: שתפסו אותה תלמידים גדולים יותר. איימו עליה, נגעו בה ברגליים ובידיים ולחשו לה קללות על בסיס מיני באוזן. אני ובעלי לקחנו את הגירסה האחרונה ברצינות יתרה. ביררנו האם זה נכון. מסתבר כי הילדה בדתה את סיפור ההטרדה המינית. וכל זאת, כי 'הבריזה' לבית חברה בתום הלימודים ולא רצתה שנדע מהעניין.
    חשוב להדגיש...כי אצלינו בבית יש חוקים. אין ללכת לחברים אחרי בית הספר ושלא נדבר על 'הברזה'. היא יודעת שנענשים כאשר לא נשמעים לחוקים. העונש לא מלווה במכות פיזית כמובן ,אלא בעונשים כגון : ללא מחשב,ללא טלויזיה, ללא טיול לצופים וכו'
    מה גורם לילדה ללכת רחוק כל כך בשקרים? חשוב לציין שזאת הפעם הראשונה!.
    הרגשתי שהילדה פשוט מפחדת פחד עמוק לספר לי את האמת.
    מדוע בחרה דווקא בהמצאת סיפור על בסיס מיני?
    אמא שלא מצליחה להרדם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המצאת סיפור דמיוני על רקע מיני - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2011

שלום אוסנת,
    אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מדוע הילדה הלכה כל כך רחוק. אני יכולה רק לשער.
    יכול להיות, לא בטוח, אבל יכול להיות, שדבר מעין זה קרה לה פעם, אומנם לא בפעם הזו, אבל אולי בפעם אחרת, שעיה לא סיפרה ואת זה כדאי לבדוק איתה בלי שום קשר.

בנוסף, אני לא מאמינה בעונשים. עונשים גורמים להשפלה של הילד ולרוב לא עוזרים. כמו שקרה לכם כאן. בסופו של דבר הילדה עשתה מה שהיא רוצה וזו אולי לא הפעם הראשונה שזה קורה אלא אולי הפעם הראושנה שנתפסה.
    אם מדובר בילדה כל כך טובה, עם ציונים כל כך טובים וכו', אולי המסגרת בבית נוקשה יתר על המידה עבורה. ילד שממלא את כל חובותיו בצורה טובה והכל בסדר איתו, אולי אפשר לסמוך עליו ולא להגביל אותו כל כך הרבה. אני הייתי שוקלת קצת יותר גמישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו