בת שנה ו 3 חודשים מרביצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו 3 חודשים מרביצה
    מחכה לתשובה
    05/06/2011

שלום,
    ביתי בת שנה ו 3 חודשים, ילדה מאוד שמחה. עד התקופה האחרונה היתה מאוד שלווה ורגועה, ילדה שמעסיקה את עצמה ומסוגלת לשחק לבד. היא הולכת כבר 3 חודשים והחילה קצת לדבר, אומרת מילים ודברים שרוצה. בחודשיים האחרונים התחילה להרביץ גם בגן וגם לי ולבעלי. אני משייכת את זה תמיד לכך שמעוניינת בתשומת הלב שלנו, ולכן בד"כ, אני כועסת על המכה ואז ומעסיקה אותה בפעילות אחרת, בד"כ כזו שמוציאה בה הרבה אנרגיה. לרוב היא נרגעתאך אח"כ חוזר שוב.
    היו ימים שהית הממש קרבית והכל עצבן אותה, כל הזמן צעקה די! והרביצה.
    אני חושבת שאחת הסיבות היא גם שהיא עכשיו בגן עדיין בקבוצה של התינוקות, שרובם קטנים ממנה ועוד לא הולכים, לכן עכשיו בדיוק עוברת לקבוצה של הגדולים יותר.
    בנוסף כמעט בכל אוחה זורקת את האוכל מהכסא לפעמים ממש בתחילת הארוחה, למרות שמעוניינת להמשיך לאכול.
    הייתי שמחה לקבל עצה איך להתמודד עם הסיטואציה הזו שבודקת את הגבולות שלנו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו 3 חודשים מרביצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח להתיחסותכן

מיכל
    05/06/2011

נראה שהתפספסה ההודעה שלי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתיחסותכן - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2011

שלום מיכל,
    זו התהנגות אופיינית לגיל, והיא לא קשורה בהכרח לבדיקת גבולות דווקא. תוקפנות היא דבר טבעי ונורמלי, השאלה איך מבטאים אותה. חשוב לתת לילדה כלים לבטא את התסכול שלה. במובן הזה זה לא מספיק להסיח את דעתה לפעילות אחרת אלא גם לפעמים, בחלק מהסיטואציות צריך להיבן מה עצבן אותה, מה תסכל אותה ולנסח את זה במילים עבורה, כדי שבעתיד, תוכל לבטא את עצמה באותם רגעים במילים במקום במכות. כמו כן כדאי ללמד אותה אלטרנטיבות להתנהגות, כמו למשל לשחק בינתיים במשחק אחר כשמישהו משתמש במשחק שרצתה, להגיד שהיא לא רעבה במקום לזקור את הצלחת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להבין כשעוד לא ממש מדברת

מיכל
    05/06/2011

היי,
    תודה על התשובה
    כמו שאת בטח יודעת לפעמים מאוד קשה חהין מה תסכל אותה ולנסח זאת במילים. לפעמים היא מרביצה איך שלוקחים אותה מהגן או סתם כך באמצע משחק. כשהסיבה מובנת אנחנו משתדלים לתמלל אותה עבורה כמו שאמרת. השאלה היא מלבד המילים איך לפעול? האם לכעוס? באיזו מידה? האם להפסיק את הארוחה כשזורקת את האוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להבין כשעוד לא ממש מדברת - תגובה

סמדר ריינר
    06/06/2011

שלום מיכל,
    בדיוק בגלל שהיא עוד לא מדברת היא מרביצה. בטח שזה קשה להבין, אבל זה בדיוק האתגר שלנו כהורים, לנסות להבין עבורה את מה שהיא עוד לא מסוגלת לבטא. הרי כשהיא תוכל להבין בעצמה ולבטא זאת היא פחות תצטרך להרביץ כאן בהחלט דרוש התיווך שלכם והניסיון להבין אותה בדיוק כשלה אין מילים להבין את עצמה. לזה בדיוק אני התכוונתי. בוודאי שזה קשה, ואתם לא חייבים תמיד להצליח או לדייק, אבל עצם החיפוש שלכם אחר משמעות הוא זה שכל כך חשוב ברגעים האלה ותורם להתפתחות שלה.
    לכעוס זה לא עוזר לא דרך חינוך או הצבת גבלות.יש הבד בין תקיפות ובין כעס. זריקת אוכל זה גם לא מכות. צריך להבדיל ביןו המקומות שבהםן היא בודקת גבולות וזקוקה לגבול תקיף (לא בהכרח כועס) לבין המקומות שהיא במצוקה ולא יודעת לבטא את עצמהוזקוקה להכוונה לתוקפנות שלה. זה בסדר שלא תמיד תצליחו להבין, זה לא נורא, אבל זה חשוב שתנסו לעשות את ההבחנה ולא לחפש תשובה שמתאימה לכל המקרים באופן אוטומטי. גם להפסיק את הארוחה כשהיא זורקת את האוכל - אם זה נעשה כענישה ובנימה נוזפת - זה רק משפיל אותה ולא עוזר. אפשר הגיד - אולי עכשיו את לא רעבה, אז נמשיך אחר כך. זה גם סוג של תמלול.
    כשהיא מרביצה- בהחלט להפסיק את זה פיסית באותו הרגע, לא לאפשר את המכות כמובן ולהמשיך לנסות להבין מה קרה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו