מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוד שלא מגלים לאמאגילי05/06/2011
שלום, אני גרושה כשנתיים ואמא לילד בן 4 וחצי ,התקשורת עם הגרוש מאוד בעייתית ולקויה . לאחרונה בני חוזר ממנו ואומר שיש לו סוד שלא מגלים לאמא...
אני מנסה לדובב בעדינות אך לא תמיד בהצלחה.
הרגלתי אותו שכשהוא חוזר מהגן אנחנו מספרים זה לזו מה אכלנו לארוחת צהרים ואיך עבר עלינו היום.אני משתדלת לפרט מה עבר עליי כדי לתת לו דוגמא ולשמוע ממנו מה עברעליו במהלך היום והוא משתף פעולה ואף אוהב את זה .
אך לאחרונה הוא החליט שגם מה הוא אכל בגן זה :"סוד שלא מספרים לאמא..."
אני משתדלת להדגיש שאין סודות מאמא אך רוצה לדעת מה עוד אוכל לעשות הענין.
מכיוון שהתקשורת עם האב לקויה החלטתי לפנות אליו בהודעת סמס שיפסיק לעודד ולהסיט לסודות כי סודות ושקרים במשפחה הם מתכון בטוח לשריטות בנפש הילד.בגילו אסור שיתרגל לכך"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוד שלא מגלים לאמא - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום גילי,
אני רוצה קצת להפתיע אותך. בודאי שיש סודות מאמא. לכולנו יש סודות. זה נקרא פרטיות. אמא לא חייבת לדעת כל דבר. היא כן חייבת לדעת אם חס וחלילה מישהו פגע בילד ואמר לו לשמור את זה בסוד. אבל מעבר לדברים כאלה, מותר לילד להחליט שיש דברים שלא בא לו לדבר עליהם.
הגיל שבו נמצא בנך, הוא שלב התפתחותי,שבו ילדים מבינים שאמא לא קוראת מחשבות ושהיא לא באמת יכולה לדעת מה הם חושבים. הם מתחילים להפנים שהם אדם נפרד, ושהם יכולים לחשוב משהו בלי שאמא תנחש. זה השלב שבו ילדים מתחילים לשקר, לא מכוונה רעה, אלא כדי לתרגל את העניין הזה, וזה עובר להם אחר כך.
כשהילד שלך אומר על משהו שזה סוד, הוא בעצם מתרגל את הדבר הזה ונהנה לגלות שלא הכל את יכולה לדעת.
במיוחד הדברים אמורים לגבי ילדים להורים גרושים, שאולי לא כל כך נעים להם לעבור בין הבתים ולראות את התגובות של כל הורה למה שהם מספרים על הבית של ההורה השני.
לכן הייתי מציעה לך להניח לזה, הילד שלך אוהב אותך וזקוק לך, והוא יספר לך מה שמתאים לו בקצב שלו, זה חלק משלב התפתחותי ולא בהכרח נגדך. אם תילחצי מזה, זה דווקא עלול להתגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)