מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם קללות?ליאת05/06/2011
שלום, יש לי תאומים בני 5 שנים. בטרום חובה. בתחילת שנה עברנו לישוב אחר, ואני לא יודעת אם זה בגלל הגיל או החברה .. אוצר המילים (קללות) התרחב. הם באותו הגן הם חברים טובים ולומדים אחד מהשני.
בזמן האחרון (חודש) יותם ממש מקלל אותנו "מטומטמת" "מפגר" כשהוא לא משיג את מבוקשו. בהתחלה הייתי ממש כועסת ,צועקת , שמה בחדר וזה לא היה עוזר כי הוא חזק ואז מתחיל לזרוק דברים לבעוט ובורח מהחדר ואז צוחק.. גרוע ביותר . אז עברתי להתעלמות כשחשבתי שזה עוזר (כי הוא הפסיק וראה שזה לא עוזר לו) וגם הסברתי לו שהוא ילד טוב ושלא מתאים שהוא אומר את המילים הלא טובות והיה שיפור רציני, היינו בסופר ולפני כן עשיתי לו הרצאה שלמה שאסור לדבר מילים לא יפות לאמא ,גם אם אמא לא מרשה לקנות דברים. ואז הוא רצה משחק שלא הסכמתי הוא בכה ואמר איזה אמא מ.. ועצר את עצמו והמשיך "מחוספסת" אז נישקתי אותו ואמרתי לו כל הכבוד שהוא הפך את המילה הלא טובה לטובה וקניתי לו ממתק. ובדיוק כשחשבתי שהכל מסתדר ,אחיו התחיל לפני יומיים כל מילה שניה שלו זה "מפגר" "תסתום" וכו' גם לאחיו וגם לנו אז אני לא מאבדת עשתונות , לא כועסת ולא מענישה רק אומרת שזאת לא מילה טובה ושאסור להגיד אותה וממשיכה הלאה בהתעלמות..אבל איתו זה לא בדיוק עוזר הוא לא ממש מבין מה הוא אומר הוא רק יודע שזה לא טוב אז הוא כל הזמן אומר והראשון שוב התחיל לדבר כך.. עכשיו שניהם מקללים כשמשהו לא מוצא חן בעינהם אם אנחנו לא מרשים משהו וזה קורה גם בחוץ. אנחנו ממש חסרי אונים לא יודעים מה לעשות להתעלם? להעניש? לכעוס? להתייחס?
אשמח לתשובה בדחיפות מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם קללות? - תגובה
סמדר ריינר05/06/2011שלום ליאת,
את אומרת שאחיו התחיל לפני יומיים, כלומר לא בדיוק תרגלתם את ההתעלמות הרבה זמן. זה דבר ראשון. דבר שני, התעלמות זה גם לא לנאום נאומים לפני שהולכים לסופר וגם לא להתרגש נורא כשהוא אמר מילה אחרת. פשוט להפוך את זה ל"לא נושא". עדיין נשמע לי שהם מבינים שזה משגע אותך מבפנים. תנסי באמת פחות להתרשם מזה. הם כבר יודעים שזה לא יפה. תניחי לזה, והרבה יותר מיומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)