איך להתמודד עם קללות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם קללות?
    ליאת
    05/06/2011

שלום, יש לי תאומים בני 5 שנים. בטרום חובה. בתחילת שנה עברנו לישוב אחר, ואני לא יודעת אם זה בגלל הגיל או החברה .. אוצר המילים (קללות) התרחב. הם באותו הגן הם חברים טובים ולומדים אחד מהשני.
    בזמן האחרון (חודש) יותם ממש מקלל אותנו "מטומטמת" "מפגר" כשהוא לא משיג את מבוקשו. בהתחלה הייתי ממש כועסת ,צועקת , שמה בחדר וזה לא היה עוזר כי הוא חזק ואז מתחיל לזרוק דברים לבעוט ובורח מהחדר ואז צוחק.. גרוע ביותר . אז עברתי להתעלמות כשחשבתי שזה עוזר (כי הוא הפסיק וראה שזה לא עוזר לו) וגם הסברתי לו שהוא ילד טוב ושלא מתאים שהוא אומר את המילים הלא טובות והיה שיפור רציני, היינו בסופר ולפני כן עשיתי לו הרצאה שלמה שאסור לדבר מילים לא יפות לאמא ,גם אם אמא לא מרשה לקנות דברים. ואז הוא רצה משחק שלא הסכמתי הוא בכה ואמר איזה אמא מ.. ועצר את עצמו והמשיך "מחוספסת" אז נישקתי אותו ואמרתי לו כל הכבוד שהוא הפך את המילה הלא טובה לטובה וקניתי לו ממתק. ובדיוק כשחשבתי שהכל מסתדר ,אחיו התחיל לפני יומיים כל מילה שניה שלו זה "מפגר" "תסתום" וכו' גם לאחיו וגם לנו אז אני לא מאבדת עשתונות , לא כועסת ולא מענישה רק אומרת שזאת לא מילה טובה ושאסור להגיד אותה וממשיכה הלאה בהתעלמות..אבל איתו זה לא בדיוק עוזר הוא לא ממש מבין מה הוא אומר הוא רק יודע שזה לא טוב אז הוא כל הזמן אומר והראשון שוב התחיל לדבר כך.. עכשיו שניהם מקללים כשמשהו לא מוצא חן בעינהם אם אנחנו לא מרשים משהו וזה קורה גם בחוץ. אנחנו ממש חסרי אונים לא יודעים מה לעשות להתעלם? להעניש? לכעוס? להתייחס?
    אשמח לתשובה בדחיפות מה עלינו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתמודד עם קללות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד עם קללות? - תגובה

סמדר ריינר
    05/06/2011

שלום ליאת,
    את אומרת שאחיו התחיל לפני יומיים, כלומר לא בדיוק תרגלתם את ההתעלמות הרבה זמן. זה דבר ראשון. דבר שני, התעלמות זה גם לא לנאום נאומים לפני שהולכים לסופר וגם לא להתרגש נורא כשהוא אמר מילה אחרת. פשוט להפוך את זה ל"לא נושא". עדיין נשמע לי שהם מבינים שזה משגע אותך מבפנים. תנסי באמת פחות להתרשם מזה. הם כבר יודעים שזה לא יפה. תניחי לזה, והרבה יותר מיומיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו