מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יריקות של ילד בן 6.5מירה07/06/2011
בני בן 6.5 שנים עד אמצע חודש מאי היה מבקר בגן לחינוך מיוחד, חודשים על גבי חודשים מתוסכל מהגן וכועס להיות שם. התחילו בגן התקפי זעם קשים ולאחרונה הגיעו גם לבית.
אני כבר מזמן הבנתי שהילד במצוקה שם , לא קיבל שום מענה ולאחרונה החלטתי שהוא מסיים בגן זה לחלוטין. אציין שמאובחן עם בעיות קשב וריכוז, קושי בקבלת גבולות , קושי גרפו -מוטורי וכו'.
לאחרונה החל לירוק בבית על יושבי הבית אם מרגיזים אותו והרבה על המרצפות.
ניסינו להתעלם , ניסינו להעיר לו אבל זה לא עוזר. טוען שיש לו טעם לוואי בפה.
אני חושבת שזה לא טעם לוואי, אולי זה התנהגותי עם חרדה?
אבקש לדעת מה זה יכול להיות ומה לעשות בנידון?
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריקות של ילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מירה,
לא כל כך הבנתי מהתאור שלך לגבי הגן, באיזו מסגרת הילד נמצא כרגע. האם הוא בבית?
היריקות, בתוספת העובדה שאת מתארת בתוספת שכתבת לשאלה שהוא נגעל ממך אכן יכולות להצביע על חרדה.
אם זה אכן כך ייתכן שזו חרדה שנובעת מכך שהוא מרגיש שיש בתוכו תוקפנות רבה ואין לו כלים לווסת אותה,וזה מפחיד אותו. הוא כאילו מנסה לירוק את החלק הרע שבו החוצה.והוא נגעל גם מחלקים רעים, כביכול של אחרים שלא ייכנסו אליו. זה לא מודע כמובן, וזה לא משהו שהוא יכול להסביר במילים. זה גם מסתדר עם התקפי הזעם הקשים שאת מתארת שהיו לו בגן ועברו גם הבייתה.
אני לא מכירה את הסיפור של הגן ויכול להיות שזה באמת גן גרוע, אבל גם יכול להיות שהעדר מסגרת עוד יותר מפחידה אותו מהגן הגרוע כי יש עוד פחות מה שיעזור לו לווסת את התוקפנות.
אני מקווה שיש מסגרת מתאימה עבורו לשנה הבאה.
כרגע, המצב של הילד נשמע לי לא טוב, ולצערי אני לא חושבת שעיצה בפורום יכולה לשפר אותו.
אם הוא עדיין לא בטיפול אז כדאי מאוד לפנות לטיפול שמשלב הדרכת הורים.
אם יש לכם אפשרות כלכלית לטיפול פרטי כדאי לפנות לטיפול של יותר מפעם בשבוע.
אם אין לכם אפשרות, אז רצוי לפנות בהקדם לטיפול במסגרת ציבורית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירה09/06/2011תודה על תשובתך.בקרוב נתחיל בטיפול אצל פסיכולוגית.
האמת שלגבי המסגרת לשנה הבאה ישנה בעיה , התקיימה ועדת השמה שהחליטה על בי"ס לחינוך מיוחד ואני חשבתי על כיתה קטנה בבי"ס רגיל.
בגלל התקפי הזעם בגן היה צפוי שיחליטו כך ואני לא יודעת אם באמת זו המסגרת שצריך או שבעצם תזיק לו.
אני בטוחה שקרה משהו בגן הזה שכל כך שונא, אפילו לא מוכן שיזכירו בפניו את הגן.
כשהיה נכנס להתקפי זעם היו אוחזים בו וכנראה מפה הגועל שיגעו בו.
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר10/06/2011שלום מירה,
לא בטוח. לא הייתי שמה את הכל על הגן. לא בטוח שהגן אשם בכל הצרות בהכרח. יכול להיות שהילד מעדיף, באופן לא מודע להשליך את כל הרוע שהוא חושב שיש בעצמו על הגן. זה לא אומר בהכרח שהגן באמת כל כך רע, ובטח לא אומר שכל מסגרת חינוך מיוחד אחרת היא רעה.
טוב שפניתם לטיפול פסיכולוגי, ואני מקווה שתצליחו גם בעניין המסגרת והדברים יסתדרו לשביעות רצונכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)