מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הסתגלות למסגרת של משפחתוןמיכל09/06/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחודשיים ולפני כחודש הכנסנו אותה למסגרת של משפחתון ובו 4 ילדים ו2 מטפלות.
בכל בוקר הילדה בוכה במשך זמן ממושך והמטפלת אמרה שכאשר היא בוכה היא לא נותנת שיחבקו אותה. המטפלות מצידן מניחות לה להרגיע את עצמה והיא בוכה במשך זמן ממושך עד שהיא נרגעת. תוך כדי כך היא גם צובטת את עצמה בידיים וברגליים.
עד שהכנסנו אותה למשפחתון היא הייתה איתי בבית ולא נתקלתי בהתנהגות כזו. היא ילדה רגועה ושמחה והתנהגות כזו לא מתאימה לה. בנוסף היום כאשר קילחתי אותה שמתי לב שיש לה סימנים אדומים באמת על הידיים והרגלים וסימנים כחולים על הגב. המטפלת אומרת שהיא לא נוטה לשחק עם שאר הילדים ואינה יודעת איך זה קרה.
מה ניתן לעשות בנדון?
אודה לכם על עצות באופן דחוף
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות למסגרת של משפחתון - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מיכל,
נשמע שאכן הילדה לא מסתגלת כרגע למסגרת הזו. מה הסיבה אני לא יודעת. אם זו סיבה שקשורה לטיב המשפחתון והתפקוד בו, או לכך שהכנסתה לשם ל אנעשתה בצורה הדרגתית מספיק, או שפשוט הילדה לא בשלה לסוג כזה של מסגרת.
ילדה בת שנה וחודשיים עדיין לא אמורה להרגיע את עצמה. ולכן אני לא יודעת אם היא מפסיקה לבכות פשוט נמתוך תשישות או ייאוש או מסיבה אחרת. הייתי מנסה לדבר עם המטפלות אולי אפשר למצוא דרך אחרת לעזור לה להרגע לא על ידי חיבוק בהכרח, אולי להתקרב אליה עם משחק, לנסות להסיח את דעתה וכו'. אם זה לא עוזר והיא ממשיכה לחזור הבייתה עם סימנים כאלה, בלית ברירה הייתי שוקלת להוציא אותה משם אם יש לכם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל09/06/2011היי סמדר
תודה על תגובתך המהירה.
אני ממש עם דמעות בעיניים. הידיעה כי הילדה שלי אולי סובלת ולא יכולתי למנוע את זה ממנה קשה מאוד.
אני אקיים שיחה עם המטפלות ואשקול את ההמשך
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מיכל,
זו באמת תחושה קשה, אבל חשוב שתדעי שקל יחסית לתקן פגיעה אצל ילדים כשהם עוד קטנים והם משתקמים מהר, ומאחר ולילדה שלך יש אמא רגישה חמה ואיכפתית אין לי ספק שגם אם היה לה קשה בגן זה בודאי בטל בשישים יחסית לשאר הזמן שעובר עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)