מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר יכולת ללבוש גרביים מגיל קטןמירב09/06/2011
בני בן 11 ומגיל קטן מאד אינו מוכן ללבוש גרביים. יש מעט בגדים אותם הוא מוכן ללבוש אך גרבים כמעט ואינו מסוגל ללבוש. הוא עוסק בספורט תחרותי במשך שעות רבות בכל יום ומצב כפות הרגליים שלו רע. אני התניתי את העיסוק בספורט בלבישת גרביים ועקב כך הוא מצא דרכים לרמות אותי כדי שאחשוב שהוא גורב אך בעצם לא גרב. היום הגענו פשוט למבוי סתום. מעבר לזה ישנה התנהגות אובססבית כמעט של אכילת צפורניים כמעט עד תום והתנהגות לא מכובדת ומזלזלת בהורים ובמורים. הילד הוא מאד אינטיליגנטי וציוניו גבוהים למרות שהמורה מציינת בפני ש"הרומן של הילד עם ביה"ס מסתכם בכך שהוא מגיע ולא יותר" אין הוא ממלא שום מלה בית ספרית למרות הפצרותינו. ענף הספורט בו הוא עוסק ואף מצטיין בו הוא מאד תחרותי ולוקח את כל זמנו ומחשבתו. ביומים האחרונים אסרתי עליו לעסוק בו כיוון שגיליתי שהוא מרמה אותי בלבישת הגרביים ואף החבאתי לו את כל נעלי הספורט שלא יצטרך להתמודד עם הגרבים. כעט איננו מדברים ולהפתעתי לא נראה לי שמזיז לו העניין.
אני כמובן מבולבלת ומרגישה דיי מתוסכלת ולא יודעת להתמודד...אשמח לחוות דעת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יכולת ללבוש גרביים מגיל קטן - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מירב,
ייתכן שהילד שלך סובל מבעיה תחושתית. יש ילדים שהעור שלהם רגיש יותר למגע של בדים מסויימים. אם זה כך הוא לא אשם בזה ואין טעם להעניש אותו. כדאי לגשת לרופא עור ולנסות למצוא לזה פיתרון, אני מקווה שיש, או להתייעץ עם מרפאה בעיסוק.
נשמע לי שיש לך ילד מוכשר עם הרבה מוטיבציה לספורט ועם כישרון ללימודים, אבל יכול להיות שהוא מרגיש לא מובן, וזה חלק ממה שגורם לו לא לתת אמון בהורים ובמורים ולהתנהג כך אליהם.
אם את מפרשת את כסיסת הציפורניים ואי לבישת הגרביים כמשהו אישי נגדך, את לא יכולה להיות קשובה לכך שיש בעיות שמציקות לו והוא לא מתכוון בהכרח לעשות דווקא. כסיסת ציפורניים מעידה על מתח שהוא נתון בו, ולא על רצון לזלזל בך. כנ"ל עניין הגרביים - הוא סובל מבעיה ובמקום לעזור לו מנסים להילחם בו ולמנוע ממנו משהו שהוא אוהב.
זה לא נראה לי נכון למנוע ממנו לעסוק בספורט שהוא כל כך מושקע ומצטיין בו, גם אם עקב כך נגרמת הזעה ברגליים.
העניין שאני מנסה להעביר לך הוא שאולי כדאי להתייחס לכל העניין כבעיה משותפת שמנסים להתמודד איתה ביחד מאשר כמלחמה נגד הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)