מוכנות לכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוכנות לכיתה א'
    גליה
    04/01/2008

ביתי הייתה בת 5 באמצע נובמבר.
    התלבטנו עם הגננת שלה (המוערכת מאוד על ידנו) לגבי מוכנתה לכיתה א'.
    בעיקרון הגננת גורסת שמבחינה קוגנטיבית אין לה מה לעשות בגן עוד שנה. היא ילדה חכמה וסקרנית.
    העניין הוא ההבט הרגשי: לדברי הגננת ביתי מגיעה לכל התנסות חדשה בחשש מסויים, מעט נלחצת ולמרות שיודעת את התשובות, היא תמיד שואלת לפני שמסמנת. כלומר, לא מוכנה "לטעות" ורוצה להיות בטוחה על ידיי אישור של מבוגר.
    בבית יש לעיתים התקפות זעם אבל בסך הכל נראה כי היא במגמת שיפור.
    מבחינה חברתית: חברותית למדיי. מעדיפה שיבואו אלייה הבייתה. לאחרים תלך רק לאחר שתכיר היטב את ביית החברה (אוליי בביקור יחד עימי).
    היות ואנחנו גרים בקבוץ עלינו לקחת היבט נוסף בחשבון: בשנה"ל הבאה תעלה עימה קבוצה גדולה של בנות, בעוד שאם נשאירה היא תעלה לכיתה א' עם בן אחד או שניים בלבד.
    נטייתנו היא להעלות.
    האם אנחנו טועים?
    האם כדאי שפסיכולוג הגן יאבחן את המוכנות? ואם כן מתי הזמן הנכון לעשות זאת?
    האם ניתן לחזק את בטחונה העצמי ולהפחית את הפרפקציוניזם? (עקב אלו תכונות שהיא לצערי ירשה ממני...). אם כן, כיצד עושים זאת?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוכנות לכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוכנות לכיתה א'

שרון באומל
    04/01/2008

שלום גליה
    אם אתם מעוניינים להעלותה לכיתה א' על מנת שתעלה עם אנשים שמכירה (וזה מאוד מובן ונכון) וגם ככה יש התלבטות לגבי הבשלות שלה, הייתי לוקחת את שמונת החודשים שנותרו ומתייעצת עם איש מקצוע לגבי דרכים אדפטיביות יותר להתמודדות עם ניסיונות חדשים ובכל דברים חדשים. ממה שאת כותבת נראה לי ששם הקושי, ונראה לי שאפשר להתגבר עליו או לפחות לעזור לה לעשות זאת בצורה טובה יותר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו