מצב חברתי לא טוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצב חברתי לא טוב
    אפרת
    10/06/2011

שלום, לבני בן 10 יש חבר טוב אחד מהכיתה שהם מתראים הרבה מאוד, גם בסופי שבוע , אני מאוד מודאגת איך בני יוכל לפתח קשרים טובים עם חברים נוספים מהכיתה, בני מנסה ליצור קשרים ובעידוד שלי מזמין מידי פעם ילדים אלינו הביתה כשהילדים באים אלינו אנו מכינים להם ארוחת ערב ומכבדים אותם מה שכן ,לבני יש משחקי מחשב שהוא מאוד אוהב לשחק ,לפעמים הוא די עסוק במשחקים גם כשחבר בא אליו ואנו מסביר ים לו זאת,בני מרגיש מתוסכל וכל הזמן מתלונן -שאף אחד לא מתקשר אליו ולא מזמין אותו, היחסים אינם הדדיים, כיצד בני יוכל לרכוש יותר חברים מהכיתה, זהו גיל די בעייתי שכבר נוצרות קבוצות אני מאוד מודאגת כי למעשה בני נשאר עם חבר אחד טוב שגם אותו חבר לא מחובר לאף ילד מהכיתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב חברתי לא טוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב חברתי לא טוב - תגובה

סמדר ריינר
    10/06/2011

שלום אפרת,
    חשוב להבין יחד עם בנך מדוע קשה לו להשתלב. יכול להיות, כמו שאת בעצמך מבינה דרך העניין של משחקי המחשב, שהוא רוצה שילדים ירצו אותו, אבל הוא לא באמת מעוניין להיות איתם, יותר מעניינים אותו דברים אחרים. זאת אומרת שהתסכול שלו הוא בעיקר כי הוא רוצה להרגיש יותר רצוי לא בגלל שהוא בהכרח מרגיש בודד או מעוניין באינטראקציות עם ילדים. חשוב לחדד את ההבדל הזה אם הוא באמת קיים. כי זה לא אותו הדבר לרצות שירצו אותי ולרצות באמת להיות עם ילדים. יכול להיות שמשחק אמיתי עם ילדים בניגוד למשחב דורש ממנו ויתורים והתאמות לרצונות של אחרים, דורש ממנו להתמודד עם תחרות ועם קצב של אחרים, ועם המחשב או עם עצמו יותר נוח לו. חשוב לברר מה הוא עושה כשהוא עם אחרים שגורם לכך שלא יזמינו אותו. האם הוא שקט ונמנע ורק רוצה לסיים כבר כדי שיוכל לחזור למחשב? האם הוא לא מוצא דרך של פשרה בין הרצון שלו לרצון של אחרים ורב או משתלט? יכול להיות שהוא פשוט חסר ביטחון ומתקשה לקחת מקום, לעמוד על שלו, לתרום לסיטואציה מיכולתו ודיעותיו ואז ילדים פשוט לא מרגישים אותו, לא מכירים אותו באמת ולא חשים צורך להזמין ואתו ולהיות איתו?
    חשוב לברר טוב מהיכן נובעת הבעיה כדאי שניתן יהיה להציע דרך להתמודד איתה.
    בנוסף, בגיל הזה ילדים מתחילים להיות פעילים בתנועות נוער. כדאי לברר האם יש סניף של תנועה כלשהי בקרבת מגוריכם, יכול ליהות שפעילות קבוצתית מובנית תקל עליו להשתלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו