כאבי בטן פסיכוסומטיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן פסיכוסומטיים
    שלי
    10/06/2011

שלום,
    בתי בת 4 וחצי סבלה בשבוע האחרון מכאבי בטן נוראיים בעיקר בשעות אחר הצהרים והלילה.
    כל הבדיקות שערכנו יצאו תקינות.
    הורי והורי בעלי מתעקשים שי לבדוק האם קיימת אפשרות שהכאבים האלו הם תוצאה של בעיה/חרדה כלשהי אולי מאירוע שקרה בגן.
    זו הפעם הראשונה שהיא סובלת מכאבים לא מוסברים כאלו וכשדיברתי איתה על מנת לברר אם קרה משהו בגן, היא לא ציינה איזה אירוע חריג.
    האם יש צורך לקחת אותה לייעוץ על בסיס מקרה ראשון מסוג זה? האם להמתין ולראות אם המצב חוזר על עצמו ואז ללכת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן פסיכוסומטיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן פסיכוסומטיים - תגובה

סמדר ריינר
    10/06/2011

שלום שלי,
    אני לא כל כך מבינה על בסיס מה ההשערה שמה שמציק לה קרה דווקא בגן. לפעמים מציקים לילדים כל מיני דברים, זה לא חייב להיות "אירוע" וזה לא חייב להיות בגן. הייתי מנסה לשאול אותה האם משהו מציק לה בלב, או מנסה לדובב אותה באמצעות בובה או ציור האם לדעתה משהו מציק לבובה או לגיבור הציור. אני חושבת שלא חייבים כרגע בהכרח לפנות לייעוץ פסיכולוגי אבל כן להתייחס לכאב הבטן כאיתות מצוקה כלשהו כי אחרת הילדה עלולה לקבל את הרושם, באופן לא מודע, שלא באמת רוצים לשמוע על המצוקה שלה. גם אם לא יצא שום דבר מהבירור הזה, חשוב שהוא ייעשה כדי לשדר לילדה שרגישים אליה ומוכנים להקשיב לה גם כשקורה משהו לא נעים.
    אם זה יחזור בכל זאת, אולי אפילו באופן אחר (כאב במקום אחר בגוף שאין לו הסבר פיזיולוגי, למשל), אז כן כדאי יהיה לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו