מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשומת לב שליליתטלי11/06/2011
שלום!
בני הגדול בן 5. ילד ניפלאת חכם וטוב לב. לאחרונה התנהגותו השתנתה בכך שהוא מושך תשומת לב שלילית מאיתנו על ידי התנהגות. כלומר ישנם ימים שהוא עושה הכל דווקא, לא מקשיב ויוצא מצב שאנחנו כל הזמן רבים. לפני 5 חודשים נולד לו אח חדש, כנראה שזה תרם לעיניין.
לדוגמא הוא מושך לקטן ברגליים, אני מבקשת להפסיק הוא פשוט מתעלם וממשיך אני מבקשת פעם נוספת, ממשיך עד שאני לא צועקת. או שהוא מבקש משהו אני אומרת לא ורוצה להסביר מדוע לא הוא לא נותן להשחיל מילה ישר מתחיל לצעוק, לבכות ולהתעצבן ולהגיד :"נו בבקשה" ושום הסבר רגוע לא עוזר עד ששוב צועקים.
יש גם את עיניין עשיית דווקא, לדוגמא ביקשתי לשטוף ידיים מלוכלכות הוא מסתכל לעיניי ומכניס אותם לפה ומנגב בסדין של אחיו הקטםן בלול.
התנהגות כזאת לא הייתה לפני, ואני מוצאת את עצמי כל הזמן צועקת עליו ומתוסכלת שכנראה גורם למעגל סגור. איך יוצאים מזה? איך מחזירים את הילד המבין שלי?
עליי לציין שאנו מנסים לחזק ולתת מילים טובות על התנהגות טובה ומעשים טובים ואפילו ציור יפה. הילד קיבל מלוא תשומת לב עד גיל 5 שנולד אחיו אני יודעת שזה משפיע אך כיצד עליי לנהוג איתו?
ועוד דבר כשאנו עושים פעילות משותפת שהוא אוהב הוא לא מפסיק כל שניה להגיד אני אוהב אותך ומחכה לשמוע את אותה התגובה שהוא מקבל כמובן.
לסיום הוא ילד מאוד אהוב אך לאחרונה יוצא מצב שכל הזמן צועקים עליו או מעירים לו עקב התנהגותו מה שכנראה מגביר התנהגות רעה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב שלילית - תגובה
סמדר ריינר11/06/2011שלום טלי,
את החלק של החיזוקים החיוביים אתם כנראה מיישמים יפה אבל מה שאתם כנראה לא עושים זה להפסיק ולחזק את ההתנהגות השלילית. הפסקת התנהגות שלילית היא על ידי התעלמות ממנה. זה מאוד קשה לביצוע, כי כנראה נורא חשוב לך להסביר לו למה הוא לא יקבל משהו, או שנורא חשוב לך שהוא יפסיק לבכות ויתן לך להשחיל מילה. למה בעצם? כאן מאוד חשוב לא להיכנס למשחק שלו. את לא מנהלת איתו דיון או ויכוח ולא מסבירה לו למה. מצד שני, גם אין צורך לצעוק. מספיק להגיד פעם אחת "לא" קצר והחלטי וזהו. שימשיך לבכות. לא מתפקידך לרצות אותו או להרגיע אותו ברגעים כאלה. הוא יישאר לא רגוע ולא מרוצה עד שהוא יבין שזה לא מזכה אותו בתשומת לב וזה מה שיפחית את הדרמה. כמובן שברגע שהוא מתנהג בצורה מסוכנת - או מציק לאחיו - חשוב שההתנהגות תופסק. גם את זה עושים בצורה החלטית וקצרה, בלי הסברים, בלי נאומים, בלי התחננויות ובלי דרמה. אומרים לו "לא" ואם יש צורך מרחיקים אותו פיזית שוב ושוב מהמקום, אבל לא נכנסים לצעקות, הטפות מוסר, וכו'.
אם הוא מתלכלך בכוונה -שיתלכלך, המטרה של ההתנהגות היא להשיג התייחסות שלך, אם זה לא יקרה, ההתנהגות תפחת מאליה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)