פסיכולוג ילדים מול תרפיה באומנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג ילדים מול תרפיה באומנות
    יאיר
    11/06/2011

לאחרונה יש ירידה בציוני בתי הבכורה בת 8 (הירידה משמעותית אפילו לכיתה ב') והמורה שלה המליצה על טיפול בשבילה. אימא שלה ואני התגרשנו לפני מספר שנים בהסכם של משמורת משותפת ולאחרונה נפתח מלחמה משמורת על רקע רצון אימה לעבור לישוב אחר ולבטל את ההסכם של משמורת משותפת (בעיותיה החלו באותה תקופה אך לפחות מהצד שלי אינה חשופה למהלכים). בתי עברה איבחון לריפוי בעיסוק ובו המלצה לפנו תלתרפיה באמצעות השב"ן. שאלתי מה יתרונות וחסרונות של פסיכולוג ילדים מול תרפיה בהבעה ויצירה. בתי לא נפתחת בפניי בנושא זה למרות שלנו קשר עמוק והיא מספרת לי גם על נושאים אחרים טובים ולא טובים ואני לא בטוח שהיא תיפתח מול פסיכולוג ויתכן ודרך עקיפה יותר של אומנות תשיג יותר (אם כי מעריך שבשני המקרים ובניגוד לטיפול במבוגרים, הטיפול אינו תלוי בצורה מכרעת על השתתפות המטופל..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוג ילדים מול תרפיה באומנות - תגובה

סמדר ריינר
    11/06/2011

שלום יאיר,
    בגיל הזה גם אצל פסיכולוג ילדים העבודה היא באמצעים עקיפים של משחק ויצירה ולא של שיחה ישירה. כך שמהבחינה הזו אין הבדל.
    הקושי שהילדה עומדת בפניו כרגע יכול להיות מטופל גם אצל מטפל באומנות וגם אצל פסיכולוג.
    נראה לי עדיף שתפנו לטיפול במסגרת ציבורית ולא פרטית. זאת מכיוון שסכסוך גירושין יכול לעיתים רבות לקשיים בקיום הטיפול בגלל חוסר התאום בין ההורים, ובמסגרת ציבורית יוכלו לעזור לכם במקרה כזה ביעילות רבה יותר מאשר מטפל פרטי.
    אם תפנו אכן לשירותי בריאות הנפש, זו ממילא לא תהיה בחירה שלכם אם תקבלו פסיכולוג או תרפיה באומנות, וזה בסדר גמור, כי זה לא בהכרח מה שמשנה כרגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו