מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות ילד בן ה-8מירי12/06/2011
למומחים שלום.
אנו הורים לשני ילדים בני 8 ו3.הבעיה שלנו היא עם בנינו הבכור בן ה-8. הוא ילד מאוד חכם אינטלגנטי, בכיתה ובלימודים בכלל הוא מצליח מאוד,ז"א מצטיין בכל התחומים. גם מבחינה חברותית יש לו חברים, הבעיה שלנו מתחילה כשהוא חושב שכל מה שקורה או עושים לו- נעשה בכוונה תחילה או שהוא חושב על משהו שעוד אפילו לא בתכנון הוא כבר נכנס לסרט שלילי שמה שהוא רוצה לא יצליח או שהוא לא יקבל את מה שהוא מבקש הוא רואה בכל דבר רק את הצד השלילי ואף פעם לא את החיובי. כל בוקר מתחיל מפנים זועפות ותלונות ולא משנה מה הסיבה,ואם יש בכלל סיבה. אם ילד אחר בטעות נתן לו מכה או דחף אותו למשל, בני כאילו "הופך עורו" הוא נהיה אלים צועק בועט מקלל. אם אני לא מסכימה לו דבר מסויים או שלא מסתדר לי למשל לקחת אותו לחבר וכו' העצבים ואיבוד שליטה כאילו שזה סוף העולם זה השלב הבא בסיפור, שוב צעקות בכי צרחות. אנחנו לא מוותרים אף פעם ונשארים עקבעים כל הזמן בהחלטות שלנו.כך שאם אמרנו לא בהתחילה זה גם מה שיהיה. אנו יודעים שעונשים כגון ריתוק לבית כבר לא מועילים. אנחנו בבעיה וכבר אבדי עצות. עד כדי כך שאנו מרגישים תיסכול עצום כל יום יותר ויותר, מה שגורם גם לנו לאיבוד שליטה.מקווה שתוכלו לתת לנו עצה איך להיתמודד ומה כדאי לעשות.
תודה מראש
מירי ושובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה - התנהגות ילד בן 8
מירי13/06/2011גם רציתי להוסיף שאנחנו ממש לא מלחיצים אותו או דוחפים אותו להשגיות יתר. כל השגיו בלימודים באים לו בקלות. וגם כאשר הוא נמצא בבתים של החברים שלו הוא מתנהג למופט ואין שם בעיות איתו.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - התנהגות ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום מירי,
יש שני דברים שעולים בדעתי שאולי תורמים למצב הזה -אחד שאולי אתם מציבים גבולות ביעילות - אבל יעילות רבה מדי, ולעיתים שוכחים מתי נכון להתגמש, מתי נכון לראות את צרכים הריגשיים של הילד ולא רק לדרוש ממנו התאמה והסכמה. והילד מרגיש שכל כך לא רואים אותו נכון שהוא מרגיש מבודד ומיואש ולכן תמיד חושב מראש שלא יקבל את מה שהוא רוצה.
אפשרות נוספת - שאולי כדאי בזמן הצבת הגבולות להשתדל לא לעשות מזה עניין, להגיד "לא" ולהניח לנושא, גם אם הוא ממשיך לבכות - להתעלם. יכול להיות שאתם עונים לו או שנורא חשוב לכם שהוא יירגע - ואז אתם בעצם נכנסים למשחק שלו וממשיכה אינטראקציה על הבסיס הזה וזה מיותר.
אם לא ברור לכם או שנראה לכם שזה לא העניין אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי שאפשר יהיה לייעץ לכם בצורה מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות ילד בן 8
מירי13/06/2011ציינתי את העובדה שאנו מציבים גבולות כדי להגיד שעל ידי השתוללות ובכי הוא לא משיג את מבוקשו. הבעיה היא ההתפרצויות כעס שלו שהן לא רגילות. שאי אפשר להשתלט עליו בזמן הזה. התגובות שלו למצבים מסויימים עוברים את גבול הטעם הטוב.
כיצד אפשר לעזור לו להירגע או ללמד אותו לקחת דברים בפרופורציה?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום מירי,
אני לא יודעת. ואני אגיד לך למה. כי אני לא מכירה אתכם מספיק כדי לדעת הם זה הוא שלא לוקח דברים בפרופורציה או אתם שלא מזהים מתי משהו הוא באמת כואב גם אם הוא לא בהכרח בוכה על המשהו הנכון. כלומר יכול להיות שהדגש שלכם הוא על עצירת התפרצות ופחות על הבנת הכאב שעומד מאחוריה.
לכן ציינתי בסוף תשובתי, שאם התשובה שלי לא עונה לכם, אולי כדאי שתפנו לייעוץ יותר מעמיק אם מישהו שיבין את הסיטואציה יותר לעמוק ממה שניתן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)