לא מקובלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מקובלת
    אורנית
    12/06/2011

שלום,
    ביתי בת 10 (כתה ד) לא מקובלת בקרב הבנות משתי כיתות ד, (מהגן) כיום יש לה 2-3 חברות שהיא בקשר איתן( אחת מהכתה שלה ו2 מהכתה השנייה )
    היא מבקרת בחוג ריקודים עם כל הבנות פעמיים בשבוע ובצופים פעמיים בשבוע.
    מדי פעם מתקיימים מפגשים חברתיים אחה"צ שאליהם מוזמנות בנות רבות ומהכתה השנייה ( שאיתן היא מהגן ) והיא לא מוזמנת , ושומעת זאת מחברתה שכן מוזמנת.
    לאחרונה זה קורה יותר , ממש בקירבת ביתנו,
    כשאני (האם) שומעת זאת זה קורע את ליבי ואני מוצאת עמי בוכה ומדוכאת ורצה להתנחם בעישון סיגריות וחסרת כוחות , כמובן שביתי חשה זאת ומבקשת ממני לא לעשן.
    מה עלי לעשות ?? אנא תנו לי עיצה, האם כדאי להעבירה בית ספר ?? ( אני מוכנה לעבור דירה)
    תשובתכם חשובה לי מאוד !!
    בברכה
    אורנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מקובלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא הפתרון

ליר
    13/06/2011

לעבור בית ספר ועיר זה אףפעם לא הפתרון,עם יש בעיה צריך לטפל בה ולא לעבור כי זה ירדוף אותה.צריך להסביר לה שתהיה יותר פתוחה ולא תתבייש לשאול עם יש מפגשים חברתיים .בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובלת

אורנית
    13/06/2011

כיצד לעזור ? הרי לא מזמינים אותה בכוונה ( הן רעות כ"כ) אם היא תשאל יואמרו לה לא להגיע( היא לא ילדה ביישנית) הכל נעשה בגיבוי ההורים, אני משוחחת איתה על כך והיא אומרת לי :" אף אחד לא חברה שלי", מתוך כאב הצעתי לה להזמין בשבת הבאה אחה"צ כמה בנות ובכוונה לא להזמן את מי שלא הזמינה אותה לפני שבוע , היא ענתה לי:" אמא, היא מקובלת ואני לא" אם אני לא אזמין אותה כולן יהיו לטובתה ויאשימו אותי"
    האם לא יתכן מצב שאם אעביר אותה בית ספר היא תוכל לפתוח דף חדש ולהיות מאושרת?????
    אינני נרדמת וכואבת , בוכה ומדוכאת כ"כ
    תודה על תשובתכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובלת - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2011

שלםו אורנית,
    נשמע לי שאת קצת מגזימה ולוקחת הכל קשה מדי. אני לא בטוחה שהמצב של בתך עד כדי כך רע. אם הייתה מרגישה כל כך דחויה לא הייתה יכולה ללכת לתנועת הנוער פעמיים בשבוע וליהנות שם.
    גם התגובות שלך בודאי לא עוזרות לה. היא צריכה אמא חזקה שתתמוך בה ולא אמא שתיקח את זה יותר קשה ממנה שהיא תצטרך לשמור עליה שלא תתמוטט ושלא תעשן.
    תנסי לקחת את הדברים בפרופוציה,נסי להראות לבתך את החברות שכן יש לה, ללמד ואתה לשמוח מהדברים ומהקשרים שמהן היא כן נהנית ולא לשים את הדגש כל הזמן על חצי הכוס הריקה.
    אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים שתחזק אותך, ובהמשך תעזור לך להבין, בלי לחץ ובלי דרמה, מהן נקודות התורפה של בתך שבגללן לא מזמינים אותה. לההסבר שלך שהילדות פשוט רעות, הוא הסבר שעושה הכללה שלא עוזרת לבת שלך, וגם מעבר בית ספר לא בטוח שיעזור לה, אם את מחזקת אצלה השקפת עולם שבה היא הקורבן והעולם בחוץ רע ואין דרך אחרת להבין את זה ולהתמודד עם זה זה לא פותר שום בעיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובלת

אורנית
    13/06/2011

שלום סמדר,
    ראשית תודה על התיחסותך החשובה מאוד!
    בילדותי גם אני לא הייתי מקובלת ולכן אני סבורה שיש לזה קשר ישיר לתגובותיי ולתחושותיי הקשות והכואבות, יחד עם זאת אין יקר יותר מאהבת אם לילדיה ( לפני כשנתיים ביתי התחברה עם אחת הבנות שהצטרפה אילהן בכתה א', לאחר מספר שבועות הקשר נותק כתוצאה מלחץ שהפעילו הבנות על ילדה זאת- אימה אמרה לי שהבנות איימו עליה שאם תהיה חברה של ביתי הם לא יתחברו איתה ולכן הקשר נותק.-הדבר קרע את ליבי מאוד)
    דבר נוסף-לפני כחצי שנה איבדתי את אימי שנפטרה שביתי הייתה הנכדה הקטנה והאהובה שלה ( ביתי נפרדה מהדמות היחידה שאצלה בילינו במהלך החגים, זה לא קל!)
    לצערי אני מתמודדת יום יום עם דחייה חברתית כואבת ובהחלט אכזרית( צר לי להשתמש במושג זה אך זה נכון), מזה שנים הן נוהגות להפגש בבתים וביתי לא מוזמנת לאף אחת, הן לא מציקות לה אלא לא מזמינות אותה לכל המפגשים( כאשר זה קבוצתי ולא כיתתי) ואנו גרים בשכונה שכולם גרים קרוב מאוד יחסית ולא ניתן להסתיר זאת מאתנו.
    את צודקת , תגובותיי משדרות לביתי חולשה מצידי - הכאב גדול מנשוא ואינני יודעת כיצד להשתלט עליו, אני רוצה רק דבר אחד שביתי תהיה מאושרת כמו כל הבנות בכתתה .
    לא הבנתי מדוע את סבורה שאם אעביר אותה בית ספר זה לא יעזור או לא ישתנה??
    תודה על תשובתך
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובלת - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2011

שלום אורנית,
    אני חושבת שיש סיבה מדוע בתך לא משתלבת חברתית שהיא יותר מורכבת מההסבר הכללי שהבנות פשוט רעות. העובדה שהן בחרו בה ולא בילדה אחרת יש לה משמעות שצריך להבין אותה לפני שעוברים בית ספר.
    יכול להיות שיש משהו לא מודע שהבת שלך מייצרת, או בגלל חוסר הביטחון שלה או סוג של נבואה שמגשימה את עצמה כי היא בטוחה מראש שהיא תידחה או משהו אחר שאני לא יודעת שתורם לכך שהדבר הזה יקרה, ולכן חשוב להבין מה החלק שלה ולא רק לחשוב שכל הבעיה היא בסביבה בלבד.
    מעבר לזה -אף אחד לא הבטיח לך שבבית ספר אחר אין ילדות רעות. השאלה היא לא אם הן רעות או לא, אלא איך מלמדים את הבת שלך לצאת מהתפקיד של זאת שילדות "רעות" כהגדרתך, מחרימות דווקא אותה.
    אין לי ספק שיש לך סיבות ראויות לאופן שבו את לוקחת את הדברים, ושבודאי עברת דברים קשים בחייך, אך חשוב שתנסי לא להישאר תקועה שם, כי ייתכן שזה משפיע על בתך, בגלל הקשר החזק ביניכן, להיות תקועה בדיוק באותם מקומות ולחזור על הכאבים שלך. לכן אני ממליצה לך מאוד ללכת לייעוץ בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקובלת

אורנית
    14/06/2011

סמדר,ראשית תודה על תשובתך החשובה לי מאוד
    אני כמהה לקבל ממך טיפ כיצד עלי לנהוג כרגע בילדה ? כלומר האם לרשום אותה לקייטנה עם כל הבנות? וכיצד עלי לנהוג כאשר מתקיים מפגש והיא לא בפנים?
    תודה לך מראש
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו