בן 4.5 שסובל בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4.5 שסובל בגן
    אמא מודאגת
    13/06/2011

בני בן 4.5 יש לנו ילדה נוספת בת שנה וחמישה חודשים ואנו מצפים לילדה נוספת בחודש הקרוב.
    בני הוא ילד בוגר, נבון ורגיש מאוד. הוא מתלונן שמאוד לא אוהב את הגננת שלו בגן. כל בוקר זאת מלחמה חדשה שיסכים ללכת. בגן כבר הגיע למצבים של התקף זעם שבו השליך כסאות ומשחקים - דבר שאינו מתאים להתנהגותו בבית. בבית יכול מאוד לכעוס אבל לא להגיע למצבים כאלו. ניסיתי לשוחח עם הגננת מספר רב של פעמים והיא רואה את הקושי בילד ובהתנהגות שלו וחושבת שצריך לקחת אותו לטיפול רגשי. אני בעצמי עובדת סוציאלית שמתמחה בטיפול בילדים ואני מאוד מודאגת מהתנהגויות אלו.
    היום, כאשר לקחתי אותו מהגן סיפרו לי שבני עשה פיפי במכנסיים, על הספה בגן ושזה לא היה מקרה ש"ברח" לו. עכשיו שתבינו שבני גמול מגיל פחות משנתיים שמהרגע שנגמל לא "ברח" לו אפילו פעם אחת בחיים. כאשר שוחחתי עם בני סיפר שכעסו עליו שאינו מוכן להשתתף בריקוד סוף השנה ולכן היה בצד. הוא אומר שפחד להגיד שיש לו פיפי כי פחד שיכעסו עליו ולכן הלך לספה ועשה שם.אני ממש מודאגת והרצון הראשון שלי זה לא לשלוח אותו יותר לגן הזה. השאלה איזה מסר זה לילד ששבועיים לפני סוף השנה אני מוציאה אותו מהגן כאשר החברים שלו מאוד חשובים לו.
    בבקשה תעזרו לי. לא יודעת מה לעשות...... אולי הוא כן צריך טיפול? אני רק רוצה שיהיה לו טוב.לפי ההתנהגויות שלו שמסלימות ברור לי שהוא לא במצב רגשי נורמלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5 שסובל בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4.5 שסובל בגן - תגובה

סמדר ריינר
    13/06/2011

שלום לך,
    זה מקרה מורכב שלא כל הפרטים בו ברורים לי. על פניו, אם הילד מפחד בגן, מפחד להגיד דברים זה סימן לא טוב בעיני. גם מה שהוא מספר שכעסו עליו על כך שהוא לא רוצה לרקוד - לא ברור לי. יכול להיות שהגננת מצויינת אבל אולי אין התאמה בין האופן שבו היא מחזיקה "קצר" שיכול להיות מצויין עבור ילדים רבים - לבין מה שהילד שלך צריך.

מה אומרים על הגן הורים אחרים? האם הילד שלך הוא היחיד שסובל?
    אם מדובר בגן עיריה, אמורה להיות פסיכולוגית של העירייה שעובדת עם הגן - כדאי מאוד לערב אותה ולהתייעץ איתה.

על פניו, לפי מה שאת מספרת, בלי להכיר את הצד של הגננת ובלי להכיר את הילד שלך לעומק, נראה לי פחות חשוב המסר של עזיבה שבועיים לפני הזמן ויותר חשוב שתלכי עם תחושות הבטן שלך אם זו אומרת שהילד סובל שם וצריך להקשיב לו ולהפסיק את הסבל.
    עם החברים שלו הוא יכול להיפגש אחה"צ.
    אחר כך, כדאי לעשות חושבים, להרגע ולנסות להבין מה קרה ואם יש צורך לפנות לטיפול ריגשי או לא. זה דורש הבנה יותר מעמיקה שכרגע אין לי די נתונים כדי לייצר אותה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו