מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שתלטניתקרן13/06/2011
שלום רב,
יש לי ילדה בת 4.4 מדהימה חכמה רגישה ובוגרת ילדה יפה וטובה..אהובה כלכך.
בשיחות קודמות עם הגננת היא אמרה כי הילדה שתלטנית ורכושנית כלפי ילדה אחת מהגן
והמליצה להפגיש אותה עם עוד חברים אחרים בשעות אחה"צ..ושאולי זה נורמלי כי יש כזה שלב בהתפתחות שילד רוצה להיות חבר של מישהו מסויים עד שלומד לשחרר ולהפתח..
יש לציין שזהו גן חדש אליו נכנסה וזו השנה הראשונה שלה שם..וכן הגננת הזו ידועה כמנוסה וטובה וגם כקשה יותר משאר הגננות באזורינו - מה שדוקא הערכתי כשבחרתי בגן ספציפי זה - כי לדעתי משמעת וערכים הם חשובים מאד בגילאים האלה..בתי צפויה להיות שם גם בשנה הבאה.לכן גם כן שמעתי בעצתה של הגננת וכן הערכתי את הביקורת שלה...
היום הגננת שלה קראה לי לשיחה ואמרה לי שהילדה עדין מאד שתלטנית ממקום מאד לא טוב, היא מעליבה ופוגעת - לא יודעת לפרגן אלא להיפך נוטה לעקוץ..אם חברה לא תרצה לשחק איתה או לא תקשיב לה היא תעליב אותה ואף תמריד את הסובבים נגדה..ושהיא מרבה להלשין ..הגננת אמרה שהיא מדברת איתה ואם צריך גם מעמידה אותה בפינה אבל הילדה חוזרת להתנהגות הזו שוב ושוב למרות ההערות של הגננת..
גם בבית יש מקרים דומים בהם הילדה לא יודעת לפרגן או כן מלשינה על אחיה הגדול אך לא חשבתי שזה כלכך נורא כמו שמתארת הגננת.
לא נעים לשמוע כאלה דברים על הבת היקרה שלך ואף מדאיג כי כל אמא רוצה שהבת שלה תהיה ילדה טובה ושיהיה לה הכי טוב בעולם..ואני לא יודעת מה לחשוב...מה לא בסדר עם הבת שלי?? אנחנו משפחת מאד נורמלית , היא לא רואה בבית את הדברים האלה שהיא עושה בגן..האם הגננת באמת מגזימה קצת?? הגננת אומרת לי שמדאיג אותה העניין שהיא לא משתנה..כלומר היא אמרה שראתה כבר התנהגויות כאלה אבל לקראת סוף שנה הצליחה לעצב את הילדים ואילו עם הבת שלי זה לא קורה. ושבעתיד כל המצב יכול לחזור אליה והיא עלולה להיות המנודה.בעלי אומרת שאני לוקחת את הדברים של הגננת יותר מדי קשה..אני דואגת לבת שלי - לא רוצה שתהיה ללא חברים ושינדו אותה..
אני לא יודעת מה לחשוב.
אנא עצתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שתלטנית - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום קרן,
מה קורה אחה"צ? האם בתך נפגשת עם חברות? האם ילדות משחוקת איתה? האם כשהן משחקות בבית את שמה לב לשתלטנות מצידה? נסי לבדוק בדרכך האם את מתרשמת גם מהדברים האלה אחה"צ עם חברות. אם לא , ייתכן שהגננת מגזימה. אם כן, אפשר לנסות לבדוק את זה יותר לעומק כדי להבין למה זה קורה. זה לא דחוף. מדובר עדיין בילדה קטנה, ואפשר לחכות ולראות אם מתפתחת בעיה בעניין ואז לטפל בה. בכל מקרה גם אם יש בעיה זה לא אומר עליכם שאתם משפחה לא נורמלית או לא טובה. לילדים רבים יש קשיים מסוגים שונים, ואפשר לטפל בהם, כמו שמטפלים בבעיה שדורשת ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת או טיפול שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)