בן שנתיים וחצי עם התפרצויות אלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי עם התפרצויות אלימות
    אמא מוטרדת
    14/06/2011

יש לי ילד בן שנתיים וחצי, ילד מקסים, חברותי רוב הזמן, לא נחשב לילד אלים, הוא התחיל גמילה מחיתול לפני 3 שבועות, ואני בהריון בחודש שביעי. לאחרונה בגן הוא ללא כל סיבה מתנפל על ילדים, מרביץ או נושך. מספיק שילד עבר לידו או שהוא רצה איזה צעצוע שיש לילד אחר, הוא מגיב באלימות. אני מאוד מתוסכלת, אני לא יודעת ממה זה נובע, ואיך לעצור את ההתנהגות הזו. הגננת אומרת שהיא ממש חוששת שהילדים פשוט לא ירצו לשחק איתו יותר בגלל ההתנהגות הזו.
    הוא באמת ילד טוב, רגיש, וכן יודע לשחק יפה עם ילדים. לא מבינה מדוע פתאום יש לו התפרצויות אלימות כאלה.
    לאחרונה הוא גם מנסה להכות אותי, אני מניחה שמאותה הסיבה.
    מה ניתן לעשות? איך לדבר אליו? להעניש אותו? לכעוס, לצעוק?

אשמח לעזרה בנושא
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי עם התפרצויות אלימות - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום לך,
    עונשים, צעקות וכעס לא עוזרים. מה שכן יש לעשות הו אלהציב גבול ברור ואסרטיבי בלי דרמה מיותרת של כעסים וצעקות. כשהוא מכה, יש להפסיק את המכות פיסית, אם יש צורך אז להרחיק אותו, ולהגיד לו בצורה ברורה שאת לא מרשה להרביץ.
    מעבר להתנהגות באותו רגע, חשוב להבין מה קרה לו באיזה רגעים זה קורה וכו'.
    יכול להיות שזה משהו שקשור להריון שלך, יכול להיות שאת חלשה יותר, עייפה, פחות פנויה אליו, והוא מרגיש לא מוחזק והכל "גולש" לו.
    חשוב, אם יש לך אפשרות לקבל עזרה ולנסות לדאוג לכך שהוא יוכל לקבל חלק מתשומת הלב והפניות שקיבל בעבר.אם לא ממך אז מאביו, למשל.
    אפשר גם לדבר איתו באופן שהוא מבין על התינוק שעומד להיוולד, ועל כך שזה משמח אבל גם קשה, ולתת לו לבטא את תחושותיו בדרכו (בציור או במשחק).
    אם זה לא עוזר כדאי פנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר

אמא מוטרדת
    16/06/2011

יש לי המון עזרה, הוא פעמיים בשבוע נמצא עם אחת מהסבתות שלו, ובעלי נמצא איתו, כך שמבחינת צומת לב יש לו והמון. המיקרים שקרו בן, על פי מה שהגננת אומרת, לא קרה כלום שקדם לכך, לא הציקו לו ולא לקחו לו צעצוע, מספיק שהילד עבר לידו, או יש לידו. זה לא משהו שקורה כל היום וכל הזמן אבל מידי פעם.
    המקרים בהם הוא מכה אותי, זה אם אני כועסת עליו, או מנסה לקחת אותו מאיזה מקום כתוצאה מהתנהגות לא יפה שלו, אז הוא מנסה להשתחרר בעזרת נשיכה. זה אני יודעת, כי באותו הרגע אני מונעת ממנו משהו שהוא רצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמדר - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום לך,
    יכול להיות שמה שקורה בגן הוא שזו דרך לקבל תשומת לב. לגבי מה שקורה בבית, באמת אני לא חושבת שלכעוס עליו זה עוזר, ולכן הצעת להתנהג בצורה ברורה ותקיפה אבל בלי כל הכעס, אם אפשר. לפעמים כולנו כועסים, זה אנושי, אבל זה לא הכרחי לחינוך.
    יכול להיות שכדאי לתת חיזוקים להתנהגויות חיוביות שלו כדי להגביר אותן, ולהוריד למינימום את ההתייחסויות להתנהגויות שליליות כי זה מגביר אותן. כיוון שבשביל ילידם כל תשומת לב הי אחושבה גם אם היא שלילית. יכול להיות שהו אאכן מקבל הרבה תשומת לב אבל חלק ממנה הוא למד לקבל דרך התנהגויות שליליות. לפחות ממך, ובזמן האחרון.
    כלומר התייחסות להתנהגות שלילית צריכה להיות מינימלית וקצרה, בלי נאומים, צעקות, עיסקאות (אם תעשה ככה אז אני אעשה ככה) איומים וכו'. פשוט "לא" קצר ולא להתייחס לבכי שבא אחרי. אם לא יהיה לו קהל והא ייפסק לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו