מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי מתאוששים?שולי15/06/2011
אני אם לשני בנים, בן 4.5 ובן שנתיים. ההתמודדות עם הבכור אחרי לידת אחיו היתה קשה: התקשיתי למצוא את עצמי ביחס לבני הבכור, הייתי עייפה וכועסת, בעיקר על עצמי, וזה יצא על הגדול. כעסתי נורא, מעבר לכל פרופורציה, הרגשתי שאני מתקשה למצוא בו את הילד האהוב כל כך שלי, זה שלפני שנולד אחיו הנקתי (שנתיים), נרדמתי איתו, שיחקתי, קראתי, נהנתי. ההרמוניה נשברה בבת אחת, ולא הצלחתי לחלק את עצמי. הוא כעס עלי, ואני כעסתי עליו, ועל עצמי, ועל בן זוגי והורי. החזקתי זעם נוראי, והוא היה יוצא עליו, על בני, בהמון דרכים. כעת אני מרגישה ששני ילדי נפגעו, מהאווירה הזו, וגם הקשר בניהם. אני מנסה לאט לאט להשתקם, אבל זה מאוד קשה. בני הבכור ילד רגיש במיוחד. הוא לועס בגדים. הוא מתקומם וצועק מדברים שלא מפריעים לאחרים: לשטוף לו פנים זו משימה מאוד קשה, וחייבים להיות מאוד עדינים. יש לו נטייה להתאפק זמן ארוך מאוד עם פיפי, ממש מאז שנגמל. בהתחלה לא היה עושה פיפי שעות, בטענה שהוא לא צריך. זה ממשיך וממשיך, ואני חושבת שזה לא התנהגותי. לא בורח לו, אני לא חושבת שמפריע לו מאוד, רק שמעט עושה אותו עצבני, כך אני מרגישה, ההתאפקות הזו. תמיד היה קשה לו בהסתגלות, צריך להיות עדינים איתו, להכין אותו טוב טוב לשינויים, לבנות לו דברים בהדרגה. והאמת, את זה תמיד עשיתי, אפילו בתקופות הקשות, כי גם אני כזו, צריכה לבנות הדרגתיות עבור ילדי, בפרידות מהם, בהתמודדות עם השינויים אצלם. הקטן, שאולי זקוק לזה פחות, גם איתו אני כזו. זה בשבילי, אפשר לומר, ומבחינה זו אני חושבת שהבכור קיבל, ככל השחיים מאפשרים (לידת אחיו היתה מאורע שעם כל ההכנות - אינו הדרגתי), את הקצב שנכון עבורו. אני תוהה, כמה נזק עשיתי לילד כזה רגיש בשנה (אולי יותר) שבה הייתי, באמת , לא שם. לא מכילה, לא אוהבת, לא כלום. הייתי רבע אמא. החזקתי אותו מבחינה פיסית, פחות או יותר, לא מבחינה נפשית. אני רוצה לדעת, מניסיון שלכן, בפורום ובכלל, איך אפשר לשקם דברים כאלה. כמה זמן זה לוקח. האם זה מצליח בסוף. האם ילדים שאוהבים אותם מאוד בהתחלה, בשנתיים הראשונות, האם זה מטען שיכול להחזיק אחר כך. אני מנסה לשאול, האם יש איזה כיוון, אפילו איטי, שאני יכולה לנקוט ודברים ישתפרו. אני מרגישה שאיבדתי משהו מאוד גדול, אני לא יודעת אם אצליח להחזיר אותו, לבני ולעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה אישית
נ15/06/2011אני אמא לבן 10+ ו8 + תינוק
שני בני הראשונים גדלו בהפרש גילים זהה לשלך. ואני מכירה את כל הקשיים עם כל המשתמע מזה.
אז כן אני מאמינה שאפשר לתקן וזה ממש ממש לא מאוחר.
קבלי כמה הצעות.
1. תגדישי לפחות פעמיים בשבוע שעתיים שאת רק עם הגדול, זמן איכות. ואם אין עזרה עם הקטן לקחת בייביסיטר לזמן זה. לעשות איתו דברים כייפים בלבד זה יכול היות צפייה בסרט בטלויזיה יחד עם פופקורן, יצירה ביחד, טיול עם סיפור נלווה. העיקר שאת כולך שלו. ללא טלפונים ברקע.
2. לקחת אותו לסוף שבוע לבד, את והוא !
אני מכירה הרבה הורים שעושים זאת, וזה עושה פלאים למערכת היחסים.
תזכרי שום דבר לא מאוחר אבל התיקון יהיה איטי, תאזרי בהרבה סבלנות, גם את תהני ממנו הרבה יותר.
רצוי גם לא לאבד את הקטן, ולנסות לחלק את הזמן לזמן איכות גם איתו.
אגב אני עושה מדי פעם עם כל אחד נפרד ליום שלם על חשבון בית ספר.
הם פשוט מאושרים באותו היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתאוששים? - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום לך,
ההצעות שנתנה לך נ' הן מצויינות. רציתי להוסיף שנשמע לי שאת נוהגת להאשים את עצמך המון, וכמו שאומרים "לחפור" לעצמך עם האשמה. הגזמה בדפוס הזה עלולה להוביל לחשיבה דכאונית ולדיכאון, ואולי זה מה שגרם לכל הסיפור הזה להתחיל (דיכאון לאחר לידה?). חשוב שתהיי מודעת שזהו דפוס שלך ותנסי לא לשתף איתו פעולה. זה בלאו לא עוזר להיות עסוקה כל היום במחשבות מה עשיתי רע בעבר. חשוב להסתכל קדימה, וחשוב לחשוב חיובי. אכן השנתיים הראשונות הן חשובות מאוד מאוד, ונתת לבן שלך בסיס טוב שילווה אותו כל החיים. אחר כך היה משבר, כולנו חווים משברים בשלבים כאלה או אחרים בחיים, כל דבר כמעט ניתן לתקן. אני כמובן לא יכולה להגיד לך כמה זמן זה לוקח כי זה אינדבדואלי, חשוב שתשחררי, שלא תעמדי עם סטופר, פשוט תעשי בסבלנות ובאהבה את מה שצריך לעשות ותנסי להגביל את החשיבה המייסרת והלא יעילה שאת מתמכרת אליה לפעמים.
אם את ממש מרגישה שאת לא מצליחה כדאי מאוד שתפני לטיפול עבור עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)