מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן זה משחק ילדים?מורן16/06/2011
שלום. אני עומדת בפני דילמה. בני בן שנה ו-9 חודשים, ילד שמח וחברותי בד"כ ומתפתח יפה. בגיל שנה הכנסתי אותו לגן, אחרי שהיה שנה איתי בבית. כמובן שהכניסה לגן היתה מלווה בקשיים (מצדי בעיקר..). היום, כמעט שנה אחרי אני עדיין לא מרגישה בטוחה ורגועה לחלוטין, כיוון שאני רואה דברים בגן שמפריעים לי, לדוגמא, הילד רוצה לקחת מדי פעם את ה"דובי" שלו, והגננת לא כל-כך מסכימה (זה דורש מהגננות לשמור שהילדים האחרים לא יקחו לו). יש יחסית הרבה ילדים (כ-16) על גננת וסייעת, אני מרגישה שאין הבנה אמיתית באשר לחשיבות של התהליך הכניסה לקבוצה ראשונה, על כל המשתמע מכך מבחינה רגשית. נורא חשוב לי שיהיה לו ביטחון ושהוא יטופח לא רק בבית, אלא גם בסביבה שיש בה עוד ילדים. מצד שני, הילד נראה מרוצה בבוקר ללכת לגן, ולא נראה שמשהו מפריע לו, ובסה"כ הגן עובד בשגרה טובה, הוא עשיר במשחקים ולימוד, והצוות בסדר. ההתלבטות שלי היא האם לחפש גן אחר בגלל הרגשתי או להשאיר את הילד עם הילדים שהוא כבר מכיר ורגיל אליהם. מה עדיף בשבילו? יש לציין שמבחינת שכבת גיל, הוא החל כצעיר ביותר (בדיעבד אני מכה על חטא..), והיום הוא יחסית בין הגדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן זה משחק ילדים? - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום מורן,
טוב שאת רגישה ומבינה את הצרכים של הילד. עם זאת, לאור המצב שאת מתארת כרגע, נראה לי שעדיף עבורו שהוא יישאר בגן שהוא רגיל אליו וטוב לו בו. מעברים זה דבר קשה, ולא כדאי להרבות בהם כי המחיר במקרה הזה עלול לגבור על התועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)