מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויות בכיע16/06/2011
שלום רב,
יש לי 3 ילדים: בת 4.5, בן 2.5 ותינוקת בת חודשיים.
בני בן ה2.5 החל לאחרונה להתפרץ בבכי מכל דבר שהוא, למשל בבוקר כשמתעורר,אני באה אליו למיטה אומרת בוקר טוב, חיבוק, נשיקה ואז הוא פשוט מתחיל לצרוח ולבכות שעדיין לא בוקר, גם בלילה כשהוא מתעורר ורואה שאני לא לידו, הוא מתחיל לצרוח ולבכות.לא הבחנתי במצבי קנאה מיוחדים כלפי האחות החדשה, אך אני חשה שהוא מעט מבולבל, בכל פעם כשאני ובעלי פונים אליו בבקשה למשהו, כמו לגשת למיטה, להחליף חיתול (בתהליך גמילה), הוא מתפרץ ולא מוכן להקשיב, הגננת אמרה שבגן יש לו ימים שמספיק שאחד הילדים רק מסתכל עליו , הוא פורץ בבכי. בסך הכל הוא ילד מאד חברותי עם שמחת חיים ועצמאי מאד. אציין כי לאחר הבכי, הוא נרגע שוכח את מה שקרה, או שלחילופין הוא מתקרב אליי ומנסה להכות אותי.אני תוהה מדוע הוא מתנהג כך וכיצד להתמודד? להתעלם מהבכי? להתרחק?
תודה מראש-יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות בכי - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום לך,
אכן את מבינה נכון שהילד מושפע מהולדת אחותו. מקומו כילד קטן נדחק הצידה, וזה משבר קשה עבורו.
חשוב לדבר איתו על כך במידת האפשר וההבנה שלו, לתת מילים להגשה שלו, גם הו אעדיין רוצה להיות תינוק, והוא עדיין תינוקי של אבא ואמא לפעמים, וכן, לתת לוזמן איכות איתו לבד עם אחד מכם לעיתים קרובות.
אם הו אמכה אותך הייתי מפסיקה אותו באפן ברור, אבל בשלב הזה לא הייתי מתעלמת מבכי, כי זה לא בכי מניפולטיבי, אלא קושי אמיתי להחזיק את עצמו לבד כשאת עסוקה עם תינוקת יותר קטנה, אלא מנסה לאסוף אותו ולחבק אותו, ואחר כך לייצר הסחת דעת ולגרות אותו לפעילות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
ע16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)