מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4 שקצת "מתחצפת" איפה הטעות?שרון16/06/2011
שלום,
אשמח לעצתך כיצד להתמודד עם ביתי בת ה4 אשר לומדת את המשפטים שאני אומרת לה וחוזרת אחריי בכל הזדמנות, וגם קצת " מתחצפת" ו"מרשה לעצמה" יותר מידי ואני לא יודעת איפה הטעות שלי?
לא מדובר במילים לא יפות אלה בסוג של " התחצפות" מצידה,
לדוגמא: כשהיא מבקשת ממני משהו היא אומרת לי " אם אני מבקשת ממך אז את תעשי מה שביקשתי " (זאת הערה סמכותית שאני משתמשת בה כלפיה במצבי כעס" וכל מיני דברים דומים שהיא בעצם "מחכה" אותי וחוזרת על מילים סמכותיות שאני משתמשת בהם כלפיה.
זה מאוד מרגיז אותי והיא כנראה יודעת את זה ולכן משתמשת בזה, אני אומרת לה שלא מדברים ככה ובזה זה נגמר .(אבל בעצם אני מדברת ככה)
דבר נוסף זה שכשאני אומרת לה משהו היא תמיד עונה ההיפך לדוגמא: "אבא לא סיים את המקלחת" אז היא עונה " הוא כן סיים את תראי שכן"
וכאשר אני כועסת עליה היא אומרת לי " אני אגיד אותך לאבא שלי" היא כאילו מחפשת אצלו גיבוי אבל אף פעם לא מוצאת (גם להיפך כשהוא כועס עליה היא באה אליי)
כיצד עליי להגיב למצבים האלה? אני מאוד רוצה למנוע את החמרתם, וכיצד עליי להתנהג אתה על מנת שתבין שלא כל מה שמותר לנו מותר לה
אציין שמעולם לא זילזלנו בה או דיברנו אליה לא יפה היא פשוט משתמשת "במשפטים של הורים " כלפינו.
אשמח לעצה,
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 שקצת "מתחצפת" איפה הטעות? - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום שרון,
לא עשית שום טעות, הטעות היחידה היא שאת מתרגשת מהדברים האלה. זו ילדה קטנה, היא לא מתכוונת להתחצף. ילידם קטנים מרגישים לפעמים מאוד חסרי אונים מול כל הכוח שנמצא אצל המבוגרים, והם רוצים גם, למרות שאין להם באמת שום השפעה. השאלה הי אלמה את כל כך מתרגשת מזה. זה לא מכוון להוריד מכבודך או לפגוע בך אלא רק לסמן לך שהי אלא מרוצה מזה שהיא לא יכולה להחליט כמוך. אז מה? אני מבקומך לא הייתי מתייחסת. דווקא ההתייחסות שלך היא זו שנותנת לדברים מקום וכח מעבר למה שיש להם באמת.
את קצת מתנהגת כמו ילדה בגילה שרוצה לנצח אותה ולהגיד את המילה האחרונה. את לא חייבת. המילה האחרונה היא בלאו הכי אצלך, ומה שא תרצי לא יקרה. אין טעם לבזבז אנרגיה על זה .
ואל תדאגי, העדר תגובה לא יחמיר את העניין, דווקא תגובה קטנונית ושתלטנית מצידך תחמיר את מאבק הכח ואת החוצפה בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)