הרטבה ככלי לקבלת תשומת לב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרטבה ככלי לקבלת תשומת לב
    אמיר
    17/06/2011

שלום.
    יש לנו שתי בנות, בנות 7,5 ו-2.5. הצעירה גמולה ביום מגיל שנתיים, ובלילה ישנה ללא חיתול אך מרטיבה עדיין בתדירות גבוהה.
    היא ילדה אנרגטית ורבלית ונבונה, אבל בחודשים האחרונים, כל נושא הגבולות נבחן על ידה בצורה בולטת וקיצונית (משמעותית יותר בהשוואה לתהליך שחווינו עם אחותה).
    לאחרונה, בכל פעם שאנחנו מדברים בינינו,או עם אחותה, ברכב או בבית, והיא לא משיגה תשומת לב, היא מרטיבה בתחתונים. היא יכולה להיעמד בצורה מופגנת ולעשות זאת או בהחבא.
    היא דורשת במילים ובהתנהגות תשומת לב מתמדת בכל ארוחה ואינה מאפשרת לנו לנהל שיחה. היא יכולה לצעוק ולומר "רק אני מדברת" או "עכשיו אני מדברת" וגם כשאנחנו מסבירים לה שעכשיו אנחנו רוצים לדבר עם אחותה או בינינו היא מתרגזת או עושה בתחתונים.
    כששואלים אותה מה קרה היא אומרת "עשיתי כי בא לי".

כשזה התחיל נהגנו לשטוף אותה, להחליף לה בגדים ולהסביר לה שזה לא בסדר. היום אני שמה לה בגדים לידה ואמרת לה להחליף לבד. ולעיתים אני מסבירה לה בנוסף שוב שזה לא מתאים.
    אנחנו מציעים חיזוקים חיוביים על ימים מלאים ללא הרטבה אולם עד כה לא הצלחנו לעבור אפילו יום אחד כזה.
    התחלנו לחשוב גם על סנקציות. אבל עוד לא הגענו לזה.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה ככלי לקבלת תשומת לב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבה ככלי לקבלת תשומת לב - תגובה

סמדר ריינר
    17/06/2011

שלום אמיר,
    אני חושבת שמה שקורה כאן הוא לא רק כלי לקבלת תשומת לב אלא שהילדה מנסה לנהל את הבית. ההרטבה היא רק סימפטום, אבל אני משערת שזה בא לידי ביטוי בעוד דרכים שאולי אתם פחות ערים להם, כי הן פחות בוטות. לא נתתם שום תאור על איך דברים נוספים מתנהלים בבית, איך מתקבלות החלטות, איך נראה סדר היום, איך הילדה מתנהגת בגן, וכו'. זהו שימוש די חריג בסימפטום הזה עד כמה שאני התנסיתי, והדרכים שתאם מתארים שנסיתם להתמודד באמצעותן נראות לי נכונות, ומעבר לזה אין מה לייעץ במסגרת הזו שהיא מוגבלת. ואני חושבת שצריך לבדוק יותר לעומק האם זה מעיד על קושי כללי, נרחב יותר במשפחה מבחינת סמכות וניהול הבית. לכן אין לי כלים דרך הפורום לייעץ לכם יותר מזה, והייתי מציעה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו